Plus voor weipoeder

Ook prijs onder 2 euro helpt kaasverkoop niet

19 Januari 2016 - Redactie Boerenbusiness

De digitale zuivelveiling van Dairy Auctions Online (DAO) levert een plus op bij wei, maar niet alle fabricaten deden het zo goed. Zo ziet het er naar uit dat bij kaas de bodem nog niet bereikt is. 

Weipoeder slaagt er opnieuw om kopers te verleiden tot het bieden van hogere prijzen. Zo stond er voor levering februari en maart een onderprijs van 510 euro, tegen een 525 euro voor april, mei en juni. De partijen voor februari en maart brachten gemiddeld 535,50 euro per ton, waar de overige partijen zelfs 537,50 euro per ton opbrachten. 

3,02

euro

brengt room op

Ook bij room kon een premie ten opzichte van de minimumprijs behaald worden. Zo was de inzet voor week 4 2,90 euro, tegen 2,95 euro voor week 5. Voor week kwam de uiteindelijke verkoopprijs uit op 3,02 euro, waar week 5 3,03 euro opbracht. Een flinke stap terug in vergelijking met een week eerder. Toen leverde room nog 3,20 op. 

Onverkocht bleven Gouda (1,90 euro), harde kaas (2,70 euro), zoete boter (2,65 euro), zure boter (2,75 euro), karnemelkpoeder (1.384 euro) en magere melkpoeder (1.648 euro). Gouda en magere melkpoeder noteren beide een zeer lage prijs, maar weten geen kopers te scoren. Het geeft aan dat de markt nog steeds uiterst onzeker is.    

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Zuivelbusiness

Botermarkt vertoont zich zwakker dan roommarkt

Analyse Melkpoeder

Exportkansen melkpoeder verlagen druk melkprijs

Analyse Zuivelbusiness

Melkpoederexport gaat veel beter dan gedacht

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden