500 banen verdwijnen

Arla neemt management en structuur op de schop

5 Februari 2016 - Herma van den Pol

Arla gaat aan de slag met het doorvoeren van de nieuwe strategie en dat betekent dat ook het management op de schop gaat. Daarnaast wordt de interne structuur aangepast. Naar schatting gaat dit 500 banen kosten. 

Er komt een nieuw bestuur voor Arla. Dit maakt het bedrijf vrijdag bekend. Peder Tuborgh, CEO van Arla, zegt in een toelichting dat de concurrentie in Europa groot is. Ook de consument is kritischer geworden en vraagt om een grotere diversiteit aan producten. 'Daarom moet het bedrijf de kosten bewaken en de manier van werken aanpassen.'

De veranderingen vinden plaats aan het stuur van Arla. Tuborgh heeft een nieuw uitvoerend management team (EMT) samengesteld. Daarbij gaat het aantal personen terug van negen naar zeven en worden de personen verdeeld over Europa en internationaal en de productgroepen. 

Grote veranderingen hierin zijn dat marketing en innovatie een prominente rol gaan spelen. Ook komt er een wereldwijde melkplas waar Tuborg hoofd van blijft en wordt Povl Krogsgaard hoofd van de Global Supply Chain. Aan het einde van de rit verdwijnen daardoor waarschijnlijk 500 banen. Grofweg 7 procent van alle banen. 

Tot nog toe groeide Arla dankzij overnames. Hierdoor konden ze meeliften op de posities die de bedrijven al hadden. Nu groeit het aanbod van de eigen leden en is de nieuwe uitdaging om ook die melk tot waarde te brengen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Herma van den Pol

Herma van den Pol werkt sinds 2011 bij Boerenbusiness en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot marktexpert Melk & Voer. Daarnaast is zij wekelijks te zien in de marktflits over de zuivelmarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Jaarcijfers 2023

Nabetaling Arla overtreft de eigen verwachtingen

Nieuws melk

Arla zet reststroom in voor insectenproductie

Analyse melk

Arla maakt werk van wei-ingrediënten

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden