Water als nieuw thema

Alex Datema aan het stuur van BoerenNatuur.nl

5 Februari 2016 - Redactie Boerenbusiness

Weidevogels en het landschap zijn belangrijk, maar ook water mag niet in dit rijtje ontbreken. Met deze onderwerpen en meer gaat Alex Datema zich bezighouden in zijn nieuwe functie als voorzitter van de organisatie BoerenNatuur.nl. 

Vanaf 4 februari is Datema voorzitter van de organisatie, BoerenNatuur.nl. De melkveehouder uit het Groningse Briltil werd unaniem gekozen om leiding te gaan geven aan de nieuwe organisatie wat zich bezig gaat houden met het agrarische natuur- en landschapsbeheer.

Het doel van BoerenNatuur.nl wordt om maatschappelijke organisaties en landelijke overheden aan elkaar te verbinden. Bij het initiatief zijn veertig collectieven aangesloten die zich bezig houden met natuurbeheer. Het doel is om samen kennis te genereren en ervaringen te delen. De focus ligt daarbij op onder meer het ontwikkelen van ICT-systemen. Voorheen werd dit werk gedaan door Stichting Collectief Agrarisch Natuurbeheer (SCAN) 

De nieuwe voorzitter Datema beschikt over ruime bestuurservaring. Zo is hij bekend met agrarische belangenbehartiging en heeft hij kennis van onder andere waterschapsbeheer.

Waterbeheer wordt de komende jaren steeds belangrijker

In een reactie aan Boerenbusiness laat Datema weten dat waterbeheer als centraal thema, naast weidevogel- en landschapsbeheer, aan de activiteiten wordt toegevoegd. ‘Wij verwachten dat waterbeheer en de bijbehorende biodiversiteit de komende jaren alleen maar belangrijker wordt’, aldus Datema. Ook gaat de organisatie zich bezighouden met belangenbehartiging voor agrarische natuurboeren, op deze terreinen wordt een samenwerking gezocht met onder andere belangenvereniging LTO.

Daarnaast gaf hij aan dat de lijn van professionalisering verder wordt doorgezet. Volgens Datema moeten de veertig aangesloten collectieven als een landelijke club gaan functioneren met onderlinge samenwerking als belangrijk speerpunt. Ter afsluiting gaf de nieuwe voorzitter aan vooral ‘veel inzet’ te willen leveren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden