Bonus beperken melkaanvoer

Zwitserse Emmi doet FrieslandCampina na

22 Februari 2016 - Redactie Boerenbusiness

Het Zwitserse zuivelconcern Emmi gaat haar melkleveranciers over de maanden maart en april een premie betalen voor het beperken van de melkproductie. Hiermee doet Emmi in feite FrieslandCampina na, die van januari tot en met half februari een dergelijke regeling had ingesteld.

Dit meldt de website lid.ch. Ook Emmi kampt met een veel te grote melkplas in Zwitserland. De melkproductie stijgt naar recordniveaus, terwijl de prijzen dalen.  Eerder deed de Schweizer Milchproducenten (SMP) een oproep om de productie van terug te schroeven naar het niveau van voorgaande jaren. Bij de huidige vraag moet de Zwitserse productie met circa 3 procent worden verlaagd, aldus de SMP.

Emmi keert haar leveranciers die de productie gelijk trekken met dezelfde maanden maart en april in 2015 een bonus uit van omgerekend 9 eurocent per kilo. Daarbij wordt maximaal een premie uitgekeerd over 50 procent van de melkproductie van maart of april vorig jaar. Melkveehouders die ermee stoppen, ontvangen geen uitkering. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden