Tijd voor actie

Rusland oplossing voor problemen in agri-sector

25 Februari 2016 - Redactie Boerenbusiness - 5 reacties

Grote problemen zijn er in de Europese varkenssector, maar ook in de melkveehouderij nemen de problemen toe. De Copa Cogeca roept daarom de Europese Commissie op om alles op alles te zetten om de grens van Rusland weer open te krijgen. 

Grote problemen voor de agrarische sector ontstonden toen Rusland in 2014 voor veel agrarische producten, waaronder zuivel, de grens sloot. Daarvoor al lag de export van varkensvlees vrijwel stil. 

Nu roept de Copa Cogeca, belangenbehartiger van de agrarische sector, de Europese Commissie op om alles op alles te zetten en ervoor te zorgen dat de grens van Rusland weer open gaat. 'Het moet de hoogste prioriteit zijn van de Europese diplomatie.'

Om dat voor elkaar te krijgen moet Europa als één partij opereren. 'Sowieso moet Europa op de internationale markt functioneren als één partij, met name wanneer het gaat om de voorwaarden voor export.' Ook moeten er een gelijk speelveld komen voor derde landen. Het gaat dan om de Europese eisen die vaak veel strenger zijn dan de eisen die in derde landen gelden en daarmee oneerlijke concurrentie in de arm werken. 

Ondertussen laaien in Frankrijk de acties weer op. Zo worden in Rouen de straten weer geblokkeerd door trekkers.

Donderdag konden ook de lidstaten adviezen inleveren bij de Europese Commissie die kunnen helpen om de agrarische sector weer op de rit te krijgen. Het is niet duidelijk of Nederland deze mogelijkheid benut heeft.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
5 reacties
teus van der wind 25 Februari 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10868425/Rusland-oplossing-voor-problemen-in-agri-sector-]Rusland oplossing voor problemen in agri-sector[/url]
als we een signaal aan de russen willen doen is het beter dat heel het volk dit voelt,nl sportboycot,net als vroeger, bv WK 2018 en Schaatswetstijden enz enz.
Dan worden ook de elieten geraakt,en niet de ondernemers.Waarschijnlijk krijgt men de handen niet over elkaar op dit punt en laten we de boeren maar bloeden,en vervollgens de andere kant opkijken en maar roepen dat er teveel melk komt,maar dat heeft een oorzakelijkverband nl boycot,ja dan is elke produktie teveel.
geert 25 Februari 2016
Rusland voert tegenwoordig oorlog met het westen via de agrarische sector,de boeren moeten het slachtoffer worden van de ramp met de MH17. Waar overigens geen enkele boer wat mee te maken had.
Willie44 28 Februari 2016
Daarom meer de reden om 6 April aanstaande tegen het associatieverdrag van de Oekraïne te stemmen, kijk ook eens http://www.piepvandaag.nl/megakippenbedrijf-mhp-oekraine-nederlandse-banken/
....en dat alleen door elitaire politieke poppetjes die in Den Haag en Brussel de grote jongen willen uithangen ....aub Agro sector wordt wakker voor dat het te laat is.........
Hans 28 Februari 2016
Rusland is een verloren markt , zo'n immens land is bezig met z'n landbouw zelfvoorzienend te maken .
schoenmakers1 28 Februari 2016
hier zijn ze bezig om zich niet zelfvoorzienend te maken, goed he
bas 1 Maart 2016
Wij zijn meer afhankelijk van Rusland dan andersom.De Nederlandse politiek denkt het braafste jongetje uit de klas te moeten zijn, maar dit gaat ten koste van de handel. iets wat wereldwijd ook nog eens niets voorsteld.Kijk op de wereldkaart.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden