Zo maakt NZO bekend

Strategie zuivelsector valt in goede aarde bij Van Dam

2 Maart 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Het is nog wachten op de uitwerking van de fosfaatrechten, maar tijdens het eerste werkbezoek van staatssecretaris Martijn van Dam aan de zuivelsector werd al wel duidelijk dat de strategie van de zuivelsector in elk geval in goede aarde valt.

Nederland is één van de duurste landen om melk te produceren, zo meldt de NZO, de belangenbehartiger voor de zuivelverwerking. Reden te meer voor Nederland om te focussen op het onderscheidend vermogen van de sector, waaronder kwaliteit en duurzaamheid. 

Tijdens het werkbezoek van Van Dam aan de sector werd ondermeer over deze onderwerpen gepraat. Ook innovatie stond prominent op de agenda. Voor de sector was het een gouden kans om onder de aandacht te brengen wat de sector allemaal al doet. Waaronder het continu verbeteren van dierenwelzijn, behoud van weidegang en behoud van biodiversiteit en milieu. Ook werd er benadrukt dat er 100 procent controle plaatsvindt op antibiotica.

Naast deze onderdelen zijn er de aspecten die gevolgen hebben voor de voedselveiligheid. Waaronder kwaliteitssystemen, een collectieve monitoring en een proactieve aanpak voor voedselveiligheidsrisico's. Allemaal manieren voor Nederland om zich te onderscheiden op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid. Meerwaarde die door Van Dam onderschreven worden, aldus de NZO.  

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Pieter 2 Maart 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10868513/Strategie-zuivelsector-valt-in-goede-aarde-bij-Van-Dam-]Strategie zuivelsector valt in goede aarde bij Van Dam[/url]
Duurzaam ? voer importeren (met alle kwaliteits risicos) en de producten exporteren.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden