Boterverkoop op gang

Pasen geen klapper voor verse zuivel

8 Maart 2016 - Herma van den Pol - 1 reactie

Er zit weer meer schwung in de handel van boter, maar tergend rustig blijft het in de handel van kaas. Zo blijkt uit de resultaten van de Dairy Auction Online. Ook een plusje wordt er in de wacht gesleept bij room.  

Week 12, de week waarin de aanloop naar Pasen plaatsvindt, levert een iets beter resultaat op voor room in vergelijking met de voorgaande veiling. Zo wordt aan de onderkant een prijs neergezet van 2,68 euro, maar komen de verkoopprijzen uit op 2,71 en 2,72 euro. 

2,74 

euro

hoogste prijs voor room

Voor levering week 11 doet de prijs het echter net iets beter. Hier kan bij een onderprijs van 2,65 euro de prijs opgetrokken worden naar 2,74 euro. Een ander product wat nu wel een koper weet te lokken is zoete room. Tegen de onderprijs van 2,30 euro kan het complete volume verkocht worden.   

Onverkocht blijft opnieuw de kaas. Muurvast zit deze op het lage niveau van 1,75 euro. Opmerkelijk want een week eerder werd op de spotmarkt wel weer gesproken van iets betere prijzen. De dagmarkt kan blijkbaar nog niet iedereen overtuigen. 

De andere fabricaten die niet verkocht worden zijn karnemelkpoeder (BMP) en magere melkpoeder (SMP). De onderprijzen stonden daar op 1.370 euro per ton voor BMP en 1.475 tot 1.550 voor magere melkpoeder. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Herma van den Pol

Herma van den Pol werkt sinds 2011 bij Boerenbusiness en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot marktexpert Melk & Voer. Daarnaast is zij wekelijks te zien in de marktflits over de zuivelmarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Tonny 8 Maart 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10868615/Pasen-geen-klapper-voor-verse-zuivel-]Pasen geen klapper voor verse zuivel[/url]
no even en dan viert lto 1 jaar bevrijdinsdag
stammie 8 Maart 2016
Gelukkig maar, bij deze lage prijzen hadden we geen quotum kosten kunnen gebruiken
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Analyse Zuivelbusiness

Botermarkt vertoont zich zwakker dan roommarkt

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden