Prinses kan export bevorderen

Belgische zuivelindustrie richt pijlen op Indonesië

14 Maart 2016 - Redactie Boerenbusiness

De Belgische zuivelindustrie ziet veel mogelijkheden om de export op Indonesië te vergroten. Een zogeheten prinselijke missie onder leiding van Prinses Astrid moet dezer dagen de weg plaveien voor meer Belgische zuivelproducten naar het Aziatische land.

Dit laat de Belgische Confederatie van de Zuivelindustrie (BCZ) weten in een verklaring. Indonesië heeft volgens de branchevereniging veel potentie, want het land telt 250 miljoen inwoners en heeft een snel groeiende middenklasse die zuivelproducten kunnen aanschaffen. Het land staat inmiddels al op de tweede plaats van exportbestemmingen voor Belgische zuivel buiten de EU met een waarde van 40 miljoen euro, Vier jaar geleden was dit nog 25 miljoen euro.

We hopen op het bestendigen van onze bestaande uitvoer als ook het creëren van nieuwe kansen

Inmiddels voeren vijf Belgische zuivelbedrijven producten uit naar Indonesië. De BCZ wil graag dat Indonesië meer zuivelbedrijven opneemt op de lijst van erkende uitvoerders. De handelsmissie onder leiding van Prinses Astrid, de zus van Koning Filip, moet dit in een stroomversnelling brengen. 'We hopen op het bestendigen van onze bestaande uitvoer als ook het creëren van nieuwe kansen', aldus Renaat Debergh, bestuurder van BCZ, in een verklaring.

De confederatie verwacht de komende jaren dat de vraag naar zuivel in een aantal groeilanden groter is dan hun locale productie. 'Het verschil dat daardoor ontstaat, wordt bijgepast door landen die omwille van hun klimaat het best geschikt zijn voor melkproductie. In de EU zijn dat niet alleen landen zoals Nederland en Ierland, maar ook ons land beschikt over goede troeven', aldus het BCZ. Waar nu hoofdzakelijk melkpoeder en boter naar Indonesië wordt uitgevoerd, is volgens de vereniging ook ruimte voor uitbreiding naar andere producten als onder meer kaas.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Rusland voert zuivelexport gestaag op

Analyse Melk

Melkveehouder wacht met verwerker grote keuzes

Nieuws melk

Kaas en WPC lichtpuntjes in zwakke zuivelexport VS

Nieuws melk

Canada houdt melkinvasie uit VS tegen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden