Kaas verkocht, room niet

Lagere prijs lijkt het smeermiddel in zuivelhandel

15 Maart 2016 - Redactie Boerenbusiness

Willen partijen zaken doen in de zuivelhandel, dan lijkt een lagere prijs het beste smeermiddel om tot een deal te komen op de dagmarkt. Tenminste, als de laatste veildag van de Dairy Auctions Online als maatstaf mag worden genomen.

Voor het eerst sinds geruime tijd is dinsdag bijvoorbeeld kaas verhandeld. De laatste tijd was er geen koper bereid 1,75 euro voor kaas te betalen, maar een lagere prijs van 1,72 euro bleek wel effectief. Een koper hapte toe op deze startprijs, waardoor 21 ton Gouda 48+ kaas uit Duitsland kon worden verkocht.

1,72

euro

was de prijs waarop een partij kaas werd geveidl

Bij room was juist het omgekeerde effect te zien. Werd room vorige week nog verkocht voor prijzen van 2,74 tot 2,71 euro voor de weken 11 en 12, deze week was geen enkele koper geïnteresseerd om room te kopen voor de startprijs van 2,70 euro. De in totaal 20 ton aan room dat werd aangeboden, werd daardoor niet verkocht.

Sowieso bleef veel aangeboden product onverkocht staan, van de 758 ton aan zuivelproducten die werden geveild is slechts 166 ton van de hand gegaan. Een score van een kleine 22 procent. Daarbij werden de grootste deals gemaakt in weipoeder voor voeders en voor magere melkpoeder. Zo'n 100 ton aan weipoeder werd verkocht voor 508 euro per ton en dat is 7 euro per ton meer dan vorige week. Magere melkpoeder vond op een prijs van 1.475 euro per ton een nieuwe eigenaar. Vorige week werd magere melkpoeder niet verkocht.

Wel goed in de markt ligt zoete room uit Polen, waarvan de complete partij van 24 ton werd verkocht voor een prijs van 2,35 euro per kg. Dat is vier cent per kg meer dan de op de veiling de week ervoor.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Zuivelbusiness

Botermarkt vertoont zich zwakker dan roommarkt

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden