Steeds vaker op Duitse bedrijf

Melkrobot helpt bij overgang naar zomertijd

25 Maart 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

In de nacht van zaterdag op zondag is het weer zo ver. De klok gaat een uur vooruit. Voor de koeien ook altijd even wennen. Vooral een melkrobot blijkt goed te helpen tegen een jetlag en die doet ook in Duitsland steeds meer zijn intrede. 

Zomertijd is altijd even wennen voor mensen, maar ook voor melkkoeien. De koe heeft een ritme die hij niet door een klok zomaar laat verstoren. Om dit te voorkomen wordt vaak al om de nieuwe tijd heen het tijdstip van melken aangepast. 

Met een melkrobot is dit probleem er niet meer. Die melkt gewoon door, waarmee een jetlag bij koeien voorkomen wordt. En van die melkrobots duiken er steeds meer op in Duitsland. Zo telt Noordrijn-Westfalen alweer 315 bedrijven met een melkrobot. Het zwaartepunt bevindt zich in het gebied tegen Nederland aan.  

Ook in Rijnland-Palts worden de bedrijven steeds moderner. Daar melken naar schatting op 270 bedrijven robots de koeien. De robots zijn dan ook een goed middel om de productiviteit te verhogen. 

Daar blijft het voorlopig waarschijnlijk bij, want lage melkprijzen maken dat melkveehouders het rustig aan doen met investeringen. Ondertussen doet ook de drone zijn intrede op de bedrijven. Iets wat waarschijnlijk een nuttig hulpmiddel kan worden voor de werkzaamheden op de akker. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
J Dunnink 25 Maart 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10868923/Melkrobot-helpt-bij-overgang-naar-zomertijd-]Melkrobot helpt bij overgang naar zomertijd[/url]
Wij zetten de klok een uur vooruit bij zomertijd, in Duitsland misschien anders?
Rien 28 Maart 2016
Zeker komkommertijd. Wat een onzin verhaal.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden