Nieuw systeem vanaf april

Eerste melkprijs van DMK en DOC Kaas daalt 87 cent

11 April 2016 - Redactie Boerenbusiness

De eerste melkprijs van DMK Group voor de leden van DOC Kaas over april van dit jaar valt 0,87 euro per 100 kg later uit dan in maart. De twee zuivelbedrijven zijn officieel per 1 april van dit jaar gefuseerd. De leden van DOC Kaas ontvangen vanaf deze maand de melkprijs van DMK, maar dan vertaalt naar de leveringsvoorwaarden van DOC Kaas.

Dit laat DOC Kaas maandag in haar maandbulletin weten. De coöperatie kaasmaker uit Hoogeveen harmoniseert de publicatie van de melkprijs met DMK. De afgelopen maanden bracht DOC Kaas altijd op de tiende dag van de maand de voorschotmelkprijs van de maand ervoor naar buiten. DMK publiceert op de laatste dag van de maand de melkprijs voor de maand die komen gaat. Dat gaat DOC Kaas nu dus ook doen.

24,63

euro

per 100 kg over april bedraagt eerste melkprijs van DOC Kaas onder DMK Groep

DMK had eind vorige maand de melkprijs voor april vastgesteld op 23,80 euro per 100 kg bij 4 procent vet en 3,40 procent eiwit. Omgerekend naar de leveringsvoorwaarden van DOC Kaas en de voor Nederland gangbare gehalten van 4,41 procent vet en 3,47 procent eiwit, bedraagt de melkprijs van DOC Kaas voor april 24,63 euro per 100 kg. Dit is inclusief de duurzaamheidstoeslag van 0,90 euro per 100 kg en bij een jaarleverantie van 800.000 kg.

Voor de Nederlandse leden van DOC Kaas betekent dit dat de eerste 'DMK' melkprijs 0,87 euro per 100 kg lager uitvalt de laatste officiële DOC Kaas melkprijs over maart van 25,50 euro per 100 kg. En dit was al een euro lager dan de 26.50 euro per 100 kg over februari, waardoor in twee maanden tijd de melkprijs van DOC Kaas met gemiddeld 1,87 euro per 100 kg is gedaald.

Volgens de directie van DOC Kaas komt dit door de aanhoudend lastige omstandigheden op de internationale zuivelmarkt met druk op de opbrengstprijzen. 'Niet alleen bij kaas, maar ook bij nagenoeg alle zuivelproducten wordt deze druk gevoeld. Lichtpunten op korte termijn doen zich op dit moment in de markt niet voor', laat de directie weten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

DOC Kaas zet tandje bij met voorschotprijs maart

Nieuws melk

DOC Kaas remt af met melkprijsverhoging

Nieuws Melk

DOC Kaas schuift op in Melkprijsvergelijker

Nieuws Melk

DOC Kaas komt vanaf 2024 met klimaattoeslag

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden