Kopers voor weipoeder

Zuivelveiling schakelt weer versnelling bij

12 April 2016 - Redactie Boerenbusiness

Het loopt nog geen storm op de digitale Europese zuivelveiling Dairy Auctions Online (DAO), maar er kon deze week weer wel product verkocht worden. Zo wisselde weipoeder weer van eigenaar. Opnieuw was er geen aanbod van room.

Opnieuw kon kaas geen koper aantrekken. Die bleef voor levering april onverkocht ondanks een prijs van 1,70 euro per kg. Het geeft aan dat er een bodem in de markt zit, doordat prijzen niet verder dalen, maar dat daarmee alles gezegd is. 

1,70

euro

onderkant van kaasprijs

Beter ging het in de weipoeder. Daarvan konden twee partijen verkocht worden. Een voor levering mei en juni, waar de ander aangeboden werd voor levering april tot en met september. Voor de eerste partij lag de minimumprijs op 480 euro per ton, voor de andere partij stond de onderkant op 505 euro. Het leverde prijzen op van respectievelijk 498 en 505 euro per ton. Het schetst maar een hele dunne premie voor levering verder weg.

Onverkocht bleef ook de Italiaanse kaas uit Litouwen voor mei en juni aangeboden tegen prijzen van 5 en 5,99 euro. De hoogste prijs is voor de oudste kaas. Ook de zoete boter aangeboden tegen 2,26 euro kon kopers niet verleiden. Opnieuw was er geen aanbod van room. 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden