Dikke plus over mei

Poolse melkaanvoer houdt voorsprong vast

4 Mei 2016 - Redactie Boerenbusiness

De melkproductie in Polen blijft in maart van dit jaar ook ruim boven het niveau van dezelfde maand in 2015 hangen. Hierbij moet wel worden gezegd dat maart vorig jaar de laatste maand was van de Europese melkquotering, een periode waarin veel melkveehouders in de productie op de rem trapten om superheffing te voorkomen.

De melkproductie in Polen stoomt in ieder geval op naar een nieuwe piek voor de maand maart met een aanvoer van 949.230 ton, een toename van 8,9 procent ten opzichte van maart 2015. Dit blijkt uit de gegevens doe Polen heeft ingeleverd bij de Europese Commissie en die worden gepubliceerd door Eurostat.

8,9

procent

stijgt melkproductie Polen in de maand maart 2016

Polen blijft daarmee op koers liggen om in de maanden mei of juli, als de melkaanvoer seizoensgebonden op een hoogtepunt zit, voor het eerst de grens van een maandproductie van meer dan een miljoen ton melk te slechten. Vorig jaar zat het Oost-Europese land daar al twee keer dichtbij. Tenzij de lage melkprijs opeens ingrijpt in de Poolse melkaanvoer, maar signaleren hiervoor zijn er vooralsnog niet.

Uitgaande van het voormalige melkquotumseizoen, die liep van april tot en met maart, komt de Poolse melkproductie dit 'quotum'jaar 2015/16 uit op 11,11 miljoen ton. Dit is 540.000 ton meer dan het jaar ervoor, dus een groei van 5,1 procent ten opzichte van het laatste officiële melkquotumseizoen 2104/15.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Duitse melkaanvoer pakt stijgende trend weer op

Interview David Kennedy (Bord Bia)

Herstel Ierse melkproductie in het verschiet

Analyse Melk

FrieslandCampina zet stap verder in gevecht om melk

Nieuws Melk

Hogere melkproductie in Australië en Nieuw-Zeeland

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden