Echec voor melkveehouders

Melkaanvoer Australië duikt verder naar beneden

9 Mei 2016 - Redactie Boerenbusiness

De melkproductie in Australië duikt steeds verder naar beneden en loopt nu duidelijk achter op vorig jaar. De lage melkprijs door de beroerde marktomstandigheden en droogte eisen steeds meer hun tol bij de Australische melkveehouders.

4,6

procent

daalt melkaanvoer Australië in maart

De melkproductie in maart komt volgens Dairy Australia, de vereniging van de zuivelindustrie, uit op 659.500 ton. Dat is 4,6 procent lager dan in dezelfde maand in 2015. Als sinds september vorig jaar ligt de melkaanvoer elke maand onder het niveau van het jaar ervoor, al was de daling nog niet zo sterk dan in maart van dit jaar.

De totale melkproductie van het lopende seizoen, dat begon op 1 juli 2015 en duurt tot en met juni dit jaar, komt uit op 7,595 miljoen ton. Dit is 1,1 procent lager dan in de eerste drie kwartalen van het vorige seizoen 2014/15. De grootste daling van de productie in maart vond plaats in de regio Victoria, het grootste melkproductiegebied van Australië.

Daar kwam de melkaanvoer op de fabrieken uit op 394.800 ton, een daling van 7,8 procent. Ook in New South Wales daalde de productie: met 4,1 procent tot 86.200 ton. In andere regio's als Tasmanië, West-Australië en Queensland nam de productie in maart echter toe. 

Minder gunstige productiefactoren als droogte spelen een rol bij de dalende melkaanvoer, maar ook kregen flink wat Australische melkveehouders vorige maand een pittige teleurstelling te verwerken van Murray Gouldburn. Dit zuivelconcern, verantwoordelijk voor de verwerking van eenderde van de Australische melkplas, verlaagde haar winstprognose sterk en besloot ook de melkprijs drastisch te verlagen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Duitse melkaanvoer pakt stijgende trend weer op

Interview David Kennedy (Bord Bia)

Herstel Ierse melkproductie in het verschiet

Analyse Melk

FrieslandCampina zet stap verder in gevecht om melk

Nieuws Melk

Hogere melkproductie in Australië en Nieuw-Zeeland

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden