Wisselend beeld in EU

Franse melkaanvoer onder 2015, Italiaanse erboven

17 Mei 2016 - Redactie Boerenbusiness

De melkproductie in Frankrijk is in maart een fractie onder de melkplas in dezelfde maand in 2015 gedoken. De Italiaanse melkaanvoer daarentegen blijft in de derde maand van dit jaar stevig hoger dan vorig jaar.

Dit blijkt uit de gegevens die de landen hebben ingeleverd bij de Europese Commissie en die worden gepubliceerd door Eurostat. Hieruit blijkt dat de officiële melkproductie in Frankrijk uitkomt op ruim 2,221 miljoen ton, een fractie minder dan de 2,222 miljoen ton over maart 2015.

4,3

procent

stijgt melkproductie Italië in maart 2016

Daarbij moet worden gezegd dat ook Franse melkveehouders vorig jaar in de laatste maand van de melkquotering niet volop doormolken, waardoor dus sprake lijkt van een trendbreuk in de Franse melkproductie. Ook over april gaan berichten dat de productie licht onder vorig jaar ligt en de seizoensgebonden piek in de aanvoer, die eigenlijk in mei ligt, al is bereikt.

De Italiaanse melkveehouders daarentegen melken ondanks de lagere melkprijzen stevig door. Volgens de officiële cijfers komt de melkproductie in maart uit op 974.570 ton en dat is ruim 4,3 procent meer dan in maart 2015. In die maart vorig jaar maakte de melkproductie in Italië al een flinke sprong vooruit, daarbij voorsorterend op het einde van het melkquotum.

Ten opzichte van maart 2014 ligt de melkproductie in Italië in maart van dit jaar zo'n 12,5 procent hoger. Een toename van ruim 100.000 ton melk. Sindsdien kent de Italiaanse productie een redelijk grillig verloop, maar zit de stijgende lijn en door de bank genomen nog altijd in.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Duitse melkaanvoer pakt stijgende trend weer op

Interview David Kennedy (Bord Bia)

Herstel Ierse melkproductie in het verschiet

Analyse Melk

FrieslandCampina zet stap verder in gevecht om melk

Nieuws Melk

Hogere melkproductie in Australië en Nieuw-Zeeland

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden