Nieuwe fabriek in Senegal

Deense zuivel bereikt nieuwe mijlpaal in Afrika

18 Mei 2016 - Redactie Boerenbusiness

Het Deense Arla heeft in Afrika weer een volgende mijlsteen weten te bereiken. Namelijk de opening van een melkpoederverpakkingsfabriek in Dakar, de hoofdstad van Senegal. Het is de bedoeling dat dit een strategische uitvalsbasis wordt. 

Op 17 mei opende de deuren van de nieuwe fabriek in Dakar. Onderdeel van de strategie 2020, waarin Senegal een belangrijke positie inneemt. Dit als uitvalsbasis voor de West Afrikaanse markt. 

5.000

ton

melkpoeder verwerken in Senegal

In de fabriek kan 5.000 ton melkpoeder afkomstig uit Europa verwerkt worden tot kleine verpakkingen. Die gaan vervolgens naar de retail. Hiermee draagt de Scandinavische zuivelreus haar steentje bij aan de ontwikkeling van de West Afrikaans zuivelmarkt. Tegelijk krijgen consumenten daarmee toegang tot betaalbare hoogwaardige zuivelproducten.

In eerste instantie blijft de afzet via Agroline beperkt tot Senegal, maar het plan is om de afzet later uit te breiden naar Mali en Mauritanië. Als alles goed gaat wordt later dit jaar al begonnen met de verkoop in Mali. Nu al biedt Arla lang houdbare melk aan. 

De zuivelmarkt in Senegal wordt gewaardeerd op 250 miljoen euro. Tot en met 2020 wordt de gemiddelde groei op 5 procent per jaar geschat. Nog belangrijker is het dat het land wordt gezien als deur naar andere Afrikaanse landen.  

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Jaarcijfers 2023

Nabetaling Arla overtreft de eigen verwachtingen

Nieuws melk

Arla zet reststroom in voor insectenproductie

Analyse melk

Arla maakt werk van wei-ingrediënten

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden