Pact met Waddenvlees

Vion bouwt in het noorden nieuwe runderslachterij

18 Mei 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Vion gaat een nieuwe slachterij voor runderen bouwen in Noord-Nederland. Het vleesconcern wil hier in samenwerking met de Waddenvlees groep wekelijks circa 2.500 dieren verwerken. De locatie van de slachterij wordt later bekendgemaakt.

Vion wil het vertrouwen en de transparantie vergroten voor haar afnemers en de consument

Dit laat Vion weten in een verklaring. De investering maakt kortere transportafstanden en betere condities mogelijk voor de dieren in het centrum van de veehouderij in Noord-Nederland, zo meldt het bedrijf. De Waddenvlees groep, waarmee Vion al tien jaar samenwerkt, gaat met Vion de aanvoer van runderen verzorgen voor de slachterij. Waddenvlees, bekend van het Waddenrund, stopt met slachten in Dokkum en vervangt dit werk door andere vleesverwerkende activiteiten.

De nieuwe slachterij legt op het slachten en verwerken van runderen voor de productie van onder meer biologisch rundvlees. Volgens Vion groeit deze markt en samen met de Waddenvlees groep is het vleesconcern ook marktleider in dit segment. Dit nieuwe slachterij biedt naar verwachting werk voor circa 100 mensen.

'Dit project is goed nieuws voor alle partijen', laat Francis Kint, de Belgische CEO van Vion, weten. 'Met de nieuwe investering werken we aan kortere ketens met betere transparantie, voedselveiligheid en kwaliteit. Daarmee kunnen we ook verder werken aan duurzame vleesconcepten, zoals weiderundvlees, waddenrundvlees en biologisch rundvlees.

Vion wil een sterke ketenstructuur bouwen waarbij de rundveehouder informatie over zijn runderen ontvangt van Vion, zoals slachtdata, keuringsgegevens en resultaten van metingen aan de runderen. Daarmee wil Vion het vertrouwen en de transparantie vergroten voor haar afnemers en de consument. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
insider 19 Mei 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10869792/Vion-bouwt-in-het-noorden-nieuwe-runderslachterij]Vion bouwt in het noorden nieuwe runderslachterij[/url]
Dokkum gaat dicht en waarschijnlijk Makkum ook. In 't Noorden veranderd er getalsmatig dus niet zoveel. Tilburg is een oude zooi waarvan de houdbaarheidsdatum (en milieuvergunning) binnenkort aflopen. Waarom men niet in Enschede gaat slachten maakt VION niet bekend.... Als ZLTO-lid zou ik dat wel eens willen weten. Er is nu een hoop gerammel op de PR-tamtam maar wat we horen kunnen ook de volgende tonen van een treurmars zijn; langzaam gaat de kist naar beneden......
Gabor MUSTO 11 Januari 2018
Guten Tag,

für einen afrikanischen Kunden suche ich große Mengen an Rinderhäute.

Bin ich für dieses Produkt bei ihrer Firma an der richtigen Stelle?
Wöchentlich könnte ein Container bestellt werden.

Auf Ihre Antwort warte ich mit Spannung.

Miit freundlichem Gruß
G. Musto
+49 30 211 86 83
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Nieuws Varkens

Vion geeft duidelijk signaal af en verlaagt varkensprijs

Nieuws Varkens

Onzekere markt noopt Vion tot uitstel varkensprijs

Nieuws Varkens

Vion wil lichtere varkens door stroeve wereldmarkt

Nieuws Varkens

Varkensvleesexport lijdt grote verliezen in Azië

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden