Ook april onder niveau 2015

Australische melkveehouder blijft minder melken

30 Mei 2016 - Redactie Boerenbusiness

Net als in Nieuw-Zeeland loopt ook de melkproductie in Australië achter op vorig jaar. Over de maand april komt de melkaanvoer wederom lager uit dan in dezelfde maand in 2015. Droogte en de lage melkprijzen zijn hiervan de voornaamste oorzaken.

De melkproductie down under komt in april uit op 649.100 ton en dat is 2,7 procent lager dan in dezelfde maand in 2015. Hierdoor komt de melkproductie in de eerste tien maanden in het lopende melkseizoen in Australië, die duurt tot juli, uit op bijna 8,25 miljoen ton. Dit is 1,2 procent minder dan in dezelfde periode van het vorige melkjaar 2014/15.

2,7

procent

daalt de melkproductie in Australië in april

Dit blijkt uit de aanvoergegevens die zijn gepubliceerd door Dairy Australia. Als sinds september vorig jaar ligt de melkaanvoer elke maand onder het niveau van het jaar ervoor. De grootste daling vindt plaats in de regio Victoria, het grootste melkproductiegebied van Australië. Daar daalde de melkproductie in april met 4,7 procent tot 390.900 ton. 

Ook in de kleinere melkproductieregio's als New South Wales en Zuid-Australia daalt de melkproductie met respectievelijk 1,2 procent (tot 83.500 ton) en 3,9 procent (tot 39.400 ton). In West-Australië en Tasmanië neemt de melkproductie daarentegen juist toe. In West-Australië met 9,9 procent tot 30.500 ton en in Tasmanië met één procent tot 74.400 ton.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Duitse melkaanvoer pakt stijgende trend weer op

Interview David Kennedy (Bord Bia)

Herstel Ierse melkproductie in het verschiet

Analyse Melk

FrieslandCampina zet stap verder in gevecht om melk

Nieuws Melk

Hogere melkproductie in Australië en Nieuw-Zeeland

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden