Beetje export mogelijk

Rusland zet deur op kier voor Nederlandse zuivel en vlees

9 Juni 2016 - Redactie Boerenbusiness

Rusland heeft de sancties voor een groep producten tegen de Europese Unie versoepeld. Onder meer babymelkpoeder, kip- en kalfsvlees en conservengroenten mogen weer het land in. Nederland is één van de vier landen die weer mogen handelen op Rusland.

Dit meldt BNR Nieuwsradio. Naast Nederland stelt president Poetin de Russische grens alleen open voor producten uit Italië, Frankrijk en Denemarken. Daarbij mogen ook alleen een selecte groep bedrijven uit deze landen de producten aan de Russen leveren, in Nederland ligt daarbij bijvoorbeeld Van Drie Groep (kalfsvlees) en HAK (conservengroenten) voor de hand. 

4

lidstaten

van de EU mogen specifieke producten leveren aan Rusland

'Het gaat niet over heel grote hoeveelheden, laten wij duidelijk zijn', zegt woordvoerder Frans van Dongen van de Centrale Organisatie voor de Vleessector tegen BNR. Waar het agrarisch bedrijfsleven hoopt dat dit een eerste stap is in het normaliseren van de handelsrelaties, laat de VVD in de Tweede Kamer weten er niet over te piekeren om te overwegen de Europese sancties op Rusland te versoepelen.

Ook uit Rusland komen geluiden dat deze specifieke versoepeling niet moet worden gezien als opmaat voor het verder openen van de grenzen binnen afzienbare termijn.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Melkpoeder

Exportkansen melkpoeder verlagen druk melkprijs

Analyse Zuivelbusiness

Melkpoederexport gaat veel beter dan gedacht

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden