Duitsland overweegt

Plan: melkveehouder krijgt hulp als hij minder melkt

9 Juni 2016 - Redactie Boerenbusiness - 4 reacties

Duitsland overweegt de melkveehouders financieel te ondersteunen om deze periode met lage melkprijzen te overbruggen. Daarbij denkt de Duitse overheid hard aan een plan om pas financiële hulp te geven als de melkproductie wordt beperkt.

Dit tekent Agweek op van Reuters Media. Duitsland is nooit erg happig geweest om in te grijpen op de melkmarkt om de crisis in de melkveehouderij het hoofd te bieden, in plaats van financiële noodhulp. Op een bijeenkomst van de landbouwministers van Duitsland en de Duitse deelstaten is echter overeengeroepen de roep om een nieuwe Europees steunpakket voor melkveehouders te ondersteunen.

Ons gezamelijk doel is: minder melk voor betere prijzen

Maar ook is afgesproken te onderzoeken of deze hulp kan worden gekoppeld aan een eis aan de melkveehouders om de melkproductie te matigen. 'Om de huidige zuivelcrisis het hoofd te bieden, willen we de extra steun koppelen aan het beperken van het melkvolume', zei de Duitse landbouwminister Christian Schmidt in een verklaring. 

Het gaat hierbij niet om een melkquotum, benadrukt hij, maar om een financiële prikkel voor het beter aansluiten van de melkproductie op de markt. 'Ons gezamelijk doel is: minder melk voor betere prijzen.'

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
4 reacties
Lot 9 Juni 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10870124/Plan:-melkveehouder-krijgt-hulp-als-hij-minder-melkt]Plan: melkveehouder krijgt hulp als hij minder melkt[/url]
Goed idee, het concept komt van de EMB, waar de DDB de nederlandse afdeling van is. Gelukkig zijn er nog landen zijn die naar hun eigen melkveesector luisteren én actie ondernemen. Onze (Z)LTO is passief en heeft het melkoverschot en de slechte melkprijs zelf aangejaagd door de boeren én ons ministerie te vertellen dat het goed zou zijn om quotumvrij te melken....
Abonnee
Wilfred Kemphaan 9 Juni 2016
Typisch die ddb. Altijd weer dingen naar zich toetrekken. Ik ken collega's die dat ook doen
peter 10 Juni 2016
Respect voor die belangen behartigers die nog wel naar ons melkveehouders luisteren en actie ondernemen en zichzelf niet alleen te ver RIJKEN . Zonder iets te doen!
Alexis. 10 Juni 2016
Voor de eerste 500000 liter een goede melkprijs betalen. Wil een boer meer melken dan moet dat maar voor minder . De grote boeren zijn de veroorzakers van het overschot.
Alexis. 10 Juni 2016
Voor de eerste 500000 liter een goede melkprijs betalen. Wil een boer meer melken dan moet dat maar voor minder . De grote boeren zijn de veroorzakers van het overschot.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden