Door deportatieplannen

Melkveehouders in VS vrezen Donald Trump

14 Juni 2016 - Redactie Boerenbusiness - 3 reacties

Veel melkveehouders in de Verenigde Staten lijken weinig zin te hebben om Donald Trump te steunen in zijn race voor het presidentschap. Vooral de deportatieplannen van de Republikeinse kandidaat met de illegale immigranten stuiten de ondernemers tegen de borst.

Veel melkveebedrijven in de Verenigde Staten hebben immigranten in dienst voor het dagelijkse werk in de stallen. Dit werk gaat, in tegenstelling tot de arbeid op bijvoorbeeld akkerbouwbedrijven, het hele jaar door. Het is hierdoor essentieel dat arbeiders voor een langere periode beschikbaar zijn. De melkveehouders kunnen naar eigen zeggen niet genoeg  familieleden of lokale arbeiders voor langere periodes aan de slag krijgen, zo meldt de Chicago Tribune. 

 Amerikanen niet bereid zijn het werk op melkveebedrijf te doen

Melkveehouders nemen hierdoor veel niet geregistreerde immigranten aan. Gordon Speirs, melkveehouder en voorzitter van de Dairy Business Assocation Wisconsin, zegt dan ook dat het erg vermoeiend is om telkens te horen dat Mexicanen de banen van Amerikanen inpikken, aangezien Amerikanen niet bereid zijn het werk te doen.

Uit onderzoek van Texas A&M University is gebleken dat een derde van alle Amerikaanse melkveebedrijven buitenlandse arbeiders in dienst hebben. De helft van alle arbeiders zijn immigranten. Een volledige stop op immigrantenarbeid, wat Trump als speerpunt in zijn beleid heeft, betekent een dreigend faillisement van 7.000 Amerikaanse melkveehouderijen en het verlies van 208.000 banen. Bovendien daalt in dit scenario de melkproductie met ruim 22,6 miljard kilo en stijgen de verkoopprijzen stijgen met 90 procent. Uiteindelijk kost het de economie ruim 28 miljard euro, zo is becijferd.

Trump’s anti-immigratie standpunt kan hem de cruciale stemmen van Wisconsin, Ohio en Pennsylvania kosten in de strijd voor het presidentschap aangezien al die de staten veel melkveehouders hebben. Sommige Republikeinse melkveehouders overwegen zelfs om voor de Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton te stemmen om zo de toekomst van hun boerderij veilig te stellen. Toch zijn er ook melkveehouders die voor Trump stemmen, ondanks zijn plannen. Deze boeren vinden Trump’s immigrantenplan niet realistisch en verwachten dan ook niet dat de muur bij de Mexicaanse grens er komt.

Foto: Joseph Sohm / Shutterstock.com

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
Bertus Buizer 14 Juni 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10870186/Melkveehouders-in-VS-vrezen-Donald-Trump]Melkveehouders in VS vrezen Donald Trump[/url]
Je hoeft geen econoom te zijn om in te zien dat er zich met Trump als president een ware politieke en economische ramp zal voltrekken in en buiten de VS. Dat Trump niet alleen zijn gang kan gaan vanwege het Huis van Afgevaardigden en de Senaat doet daar niets aan af.

Als Trump als onbetrouwbaar (want populistisch) 'staatsman(?)' met zijn volstrekt onsamenhangende en inhumane denkwijzen en grove uitspraken de grens over is, roept hij overal grote weerstand op. De Republikeinen kunnen daarna nog heel lang hun wonden likken.

Het online Van Dale woordenboek geeft als betekenis van populisme:

'1 (minachtend) neiging zich te richten naar de massa van de bevolking'

En als betekenis van populist:

'1 (minachtend) iem. die zich schuldig maakt aan populisme'

In mijn visie heeft elk volk een wijze en daadkrachtige regering nodig en geen 'bullshit' leider.

In een artikel in The New Republic* van 1 december 2015 wordt van de Amerikaanse filosoof Professor Harry G. Frankfurt (Princeton University) als volgt geciteerd:

"Donald Trump Is Not a Liar
He's something worse: a bullshit artist."

Daarom zou ik zeggen: Beter ten halve gekeerd dat ten hele gedwaald.

'On Bullshit', het nieuwste boek van professor Harry G. Frankfurt geeft een helder inzicht in het onderscheid tussen waarheid, liegen en bullshit. Hieruit lezen kan via http://brokeassstuart.com/ny/2016/05/04/on-bullshit-and-a-hint-of-trump/
Bertus Buizer 14 Juni 2016
Voetnoot bij mijn bovenstaande commentaar:
*Zie: https://newrepublic.com/article/124803/donald-trump-not-liar
Trump will win 14 Juni 2016
slaap maar lekker voort bertus, het zijn idioten zoals jij die deze wereld om zeep helpen ... maar niemand zal Trump stoppen ...
Donaalt 9 November 2016
Te recht hij Trump gewonnen! De Brexit en zijn verkiezing zijn méér dan een teken aan de wand dat de bevolking, wereld wijd ZWAAR misleidt wordt door het gevestigde etablisment, zeer zwaar corrupt, en er alsoluut niet is voor U.
Nu nog Merkel en de hele Europese junta weg, de boycot tegen Rusland opheffen, en de wereld staat er in één ruk veel beter en veiliger voor.
De democraten in Amerika hebben Sanders weggehouden. Hoe stom konden ze zijn: die man won met de vingers in de neus. Helaas Wallstreet en de banken, hebben wederom beslist. Voor wie nu de galg?
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden