Daling tot staan gebracht

Cono Kaasmakers houdt over juni melkprijs stabiel

30 Juni 2016 - Redactie Boerenbusiness

Cono Kaasmakers houdt over juni de melkprijs stabiel en volgt daarmee FrieslandCampina. Daarmee wordt tevens de dalende trend die vanaf januari gaande is tot staan gebracht. 

27,09

euro

per 100 kg melk met standaardmelk

Over juni handhaaft Cono de eiwitprijs op 5,76 euro per kg. De vetprijs komt uit op 2,46 euro per kg vet. Het levert een melkprijs op van 27,14 euro per 100 kg melk, bij 4,41 procent vet, 3,47 procent eiwit en een jaarleverantie van 800.000 kg melk. Bij een productie van 600.000 kg ontvangen melkveehouders voor melk met standaardgehaltes 27,09 euro per 100 kg. Afgesloten wordt met een prijs van 27,18 euro per 100 kg melk bij levering van 1,1 miljoen kilogram melk.  

Het verschil in prijs, afhankelijk van het volume, zit hem in de vaste inhouding die Cono hanteert voor haar leden. In deze vergelijking geldt daarbij dat de inhouding bij een oplopende productie over meerdere kilo's melk wordt verdeeld. Daarnaast kunnen melkveehouders nu nog 1 euro verdienen met weidegang en 0,75 euro voor Caring Dairy. 

Door het stabiel houden van de melkprijs behoudt deze zijn eerste plaats. Juni was tevens de maand waarin de markt begon te veranderen en prijzen de kans kregen om weer aan te trekken. Spannend wordt het wat er met de melkprijs van juli gaat gebeuren. FrieslandCampina hield deze stabiel. Wat DOC Kaas gedaan heeft wordt donderdag bekend. 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

Cono noteert bescheiden plus melkprijs over maart

Nieuws Melk

Cono Kaasmakers verrast met nabetaling

Nieuws Melk

Cono plust opnieuw bij met voorschotprijs februari

Nieuws melk

Cono houdt voorschot voor vierde keer gelijk

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden