En tast diep in de buidel

Danone koopt belangrijke concurrent koeienmelk

7 Juli 2016 - Redactie Boerenbusiness

De Franse zuivelgigant Danone neemt de Amerikaanse voedingsmiddelenconcern WhiteWave Foods over. Dit heeft Danone, grootste yoghurtproducent in de wereld, donderdag bekend gemaakt.

WhiteWave Foods staat bekend om sojaproducten en andere biologische voedingsmiddelen. Het is ook het moederbedrijf van het Belgische Alpro Soja merk. Met de overname wil Danone inspelen op de groeiende vraag naar biologische voedingsmiddelen en zuivelvervangers, zoals soja- en amandelmelk.

11

miljard euro

betaalt Danone voor overname

Danone betaalt 50,60 euro per aandeel en hiermee neemt het WhiteWave voor zo’n 11 miljard euro over. Voor aandeelhouders van WhiteWave is het goed nieuws, de overname biedt hun een premie van ongeveer 24 procent boven de gemiddelde slotkoers van de afgelopen maand.

De overname verdubbelt het marktaandeel van Danone in Amerika, in 2015 boekte WhiteWave daar namelijk een omzet van 3,6 miljard euro. Het is daarnaast de grootste overname die Danone heeft gedaan sinds 2007. Toen nam het Franse bedrijf het Nederlandse Numico over. Voor Danone’s CEO Emmanuel Farber is het de eerste grote deal sinds hij werd aangesteld in 2014.

Naar verwachting zal de overname eind 2016 afgerond worden nadat aandeelhouders van WhiteWave in het derde kwartaal van dit jaar hierover stemmen. Uiteindelijk moet Gregg Engles, CEO van WhiteWave, een plek krijgen in het bestuur van het overgenomen bedrijf.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Danone na veel gedoe eindelijk weg uit Rusland

Nieuws melk

Danone doet bio-zuivel in VS van de hand

Nieuws Halfjaarcijfers

Russische inpikpraktijken smet op resultaat Danone

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden