Over de miljoen in mei

Melkaanvoer Polen doorbreekt magische grens

11 Juli 2016 - Redactie Boerenbusiness

De melkproductie van Polen heeft in de maand mei een magische grens doorbroken. Voor het eerst komt de Poolse melkaanvoer boven de miljoen ton per maand uit. Daarmee schaart het land zich in de EU in het rijtje van Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Nederland.

Deze vier landen weten tot nu toe standaard een melkproductie in de EU te realiseren van meer dan een miljoen ton per maand. De melkproductie in Polen in mei, die traditioneel met de maand juli een piek vormt in het kalenderjaar, komt dit jaar uit op 1.012.680 ton. Dat is 2,1 procent meer dan de 992.080 ton in de maand mei van 2015, oftewel een absolute toename van 20.600 ton.

Hiermee blijft de groeicurve min of meer gelijk met de maand april ten opzichte van vorig jaar. April 2015 was de eerste maand zonder de melkquotering, dus voorzichtig valt op te maken dat de Poolse melkproductie na de forse stijging van het afgelopen jaar aan het stabiliseren is op dit hogere niveau. Hoewel de melkprijzen in de eerste maanden van dit jaar in een diep dal bivakkeerden, hielden de Poolse melkveehouders - in tegenstelling tot bijvoorbeeld de collega's in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk - de melkaanvoer wel op het hogere niveau.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Melk

FrieslandCampina zet stap verder in gevecht om melk

Nieuws Melk

Hogere melkproductie in Australië en Nieuw-Zeeland

Nieuws Melk

Franse melkaanvoer daalt minder hard

Nieuws Melk

Schrikkelmelk stuwt Amerikaanse aanvoer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden