Actie neemt toe

Kaas gaat als zoete broodjes op internetveiling

12 Juli 2016 - Redactie Boerenbusiness

Na enkele rustige weken laat de veiling van Dairy Auctions Online (DAO) weer een opleving zien. Zo kon het complete volume aan kaas weer verkocht worden. Ook wisselden er enkele partijen wei en boter van eigenaar. 

De kaas voor levering augustus opende op 2,50 euro. De verkoopprijs lag aan het einde van de rit daar net iets boven en komt uit 2,51 euro per kilo. Daarmee weet de kaasprijs weer een klein stapje omhoog te doen. 

2,51

euro 

per kilo 

Ook de zoete boter profiteert van de opleving in de handel. Hiervan kon eveneens het volledige volume verkocht worden. Eveneens met een premie van 1 cent, waardoor de prijs uitkomt op 3,16 euro per kg. 

Weipoeder sluit de rij. Zo kon weipoeder veevoer verkocht worden tegen een prijs van 600 euro voor levering juli, bracht augustus 591 euro op en sluit wei levering september en oktober de rij met een prijs van 620 euro per ton. 

Hiermee komt een einde aan een rustige periode voor de veiling. De laatste weken kon er amper product verkocht worden, maar nu is er weer een opleving. Het is alleen afwachten of het hier om een permanente opleving gaat of een eenmalige. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden