Voor derde kwartaal

Groupe Bel belooft Franse melkers 27,5 euro

15 Juli 2016 - Redactie Boerenbusiness

Het Franse onderdeel van Groupe Bel, Fromagerie Bel, heeft toegezegd over het derde kwartaal de melkprijs te verhogen. Die gaat naar 27,5 euro per 100 liter, om en nabij de 97 kg, voor het derde kwartaal van 2016. 

De agrarische website la France Agricole maakt bekend dat Bel een afspraak heeft gemaakt met de Franse producentenorganisatie, l'Association des producteurs Bel de l'Ouest (APBO). Daarmee werd afgesproken om op de gecontracteerde jaarlijkse gemiddelde melkprijs een minimale premie van 1 euro per 100 liter neer te zetten. 

27,50

euro

per 100 liter voor derde kwartaal

Voor het derde kwartaal zijn Bel en APBO een melkprijs van 27,50 euro per 100 liter overeengekomen. Het is nog geen hoofdprijs, maar meer dan de melkprijs die uit de berekeningen naar voren komt.

Uit de formule die gebruikt wordt om de melkprijs vast te stellen rolt namelijk een prijs van 23,727 euro per 100 liter. Dit voor de maand juli en waarschijnlijk ook voor de volgende maanden. Nu heeft Bel voorgesteld de prijs te verhogen naar 27,5 euro per 100 liter.  

De prijs gaat gelden voor juli, augustus en september. Er zijn hierop geen seizoensgebonden toeslagen of heffingen van toepassing. Wat al sinds januari zo is. Daarnaast verbindt Bel zich aan het streven om de gemiddelde jaarlijkse prijs met een 1 euro per 100 liter te verhogen. Aan een vaststelling van de melkprijs voor het vierde kwartaal wilde de melkverwerker niet meewerken. Iets wat melkveehouders juist meer duidelijkheid kan geven. 

In Nederland betaalde Bel Leerdammer over juni een prijs van 25,05 euro per 100 kg melk. Dit bij een jaarleverantie van 500.000 kg en melk met 4,41 procent vet en 3,47 procent eiwit. In Frankrijk wordt afgrekend tegen lagere gehaltes, maar die worden nu niet genoemd. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

Groupe Bel
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden