Wel een prikkel voor minder melk

Geen sprake van verplichte reductie van melk

15 Juli 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Het is een beetje verwarrend, maar in de Duitse media maakt eurocommissaris Phil Hogan bekend nog steeds tegen een verplichte reductie van de melkproductie te zijn. Maar desondanks komt er in het steunpakket van maandag wel een prikkel om de melkproductie te verminderen. 

Eerder deze vrijdag sprak Hogan met de Duitse minister van landbouw, Christian Schmidt, over de maatregelen die hij wil nemen om melkveehouders te helpen. Daarbij liet Hogan weten nog steeds tegen een verplichte verlaging van de melkproductie te zijn. 

Wel een prikkel geen quotum

Wel bevindt zich in het pakket een prikkel om de melkproductie te remmen. Daarnaast komt er hulp om de financiële balans op te schonen. 'Terugkeer van het melkquotum is zowel politiek als wettelijk niet mogelijk.' Wel ziet ook Hogan dat de prijzen voor melk op een onhoudbaar laag niveau staan en er daarom hulp moet komen.

'We hebben een overschot aan melk op de Europese markt. Aan die realiteit moeten agrarische ondernemers zich aanpassen', zegt de eurocommissaris voor landbouw. 'De prijzen dalen en daarom moeten partijen, landen en de Europese Unie maatregelen nemen die daadwerkelijk een aanpassing van de melkproductie mogelijk maken. Wat weer maakt dat prijzen kunnen stijgen.' Hoe de maatregelen om de melkproductie in te dammen er uit gaan zien, zonder terug te vallen op een quotum, wordt maandag onthuld. 

Eerder maakte Hogan in september al 420 miljoen euro vrij om agrarische ondernemers te helpen. Het aandeel in Nederland werd verdeeld onder melkveehouders, varkenshouders en mestverwerking. Van het melkdeel ging een percentage naar weidevogels. Nu wordt er naar schatting nog eens 300 miljoen euro vrijgemaakt. 

   

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
peter 17 Juli 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10870724/Geen-sprake-van-verplichte-reductie-van-melk-]Geen sprake van verplichte reductie van melk[/url]
Beste Hogan
begin maar eens met melk naar landen te sturen waar de mensen ondervoed zijn of op de vlucht. Onder de titel ontwikkelingshulp. Als deze mensen in hun eigen land genoeg te eten hebben kunnen ze ook hun eigen land weer opbouwen en of vechten voor vrede in hun land.

Dan zijn deze mensen in die landen blij en komen niet naar de EU.
Rabo 17 Juli 2016
Wat een flauwekul moeten de groentes en fruit en varkensvlees dan ook door de belastingbetaler kosteloos daar naar toe gestuurd worden. Minder melk is de enige oplossing
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Nieuws Melk

Duitse melkaanvoer pakt stijgende trend weer op

Interview David Kennedy (Bord Bia)

Herstel Ierse melkproductie in het verschiet

Analyse Melk

FrieslandCampina zet stap verder in gevecht om melk

Nieuws Melk

Hogere melkproductie in Australië en Nieuw-Zeeland

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden