Ierse melkplas groeit nog

Op steeds meer plaatsen in EU minder melk

2 Augustus 2016 - Redactie Boerenbusiness - 5 reacties

Steeds meer landen binnen de Europese Unie (EU) schrijven rode cijfers in de melkaanvoer. De Britten nemen hierin het voortouw, maar ook in Polen komt de klad er in. Alleen de Ieren schrijven nog steeds een plus op. Zo komt naar voren uit de cijfers van Eurostat.

Nederland schrijft over juni nog groene cijfers in de productie, maar ook de Ieren houden de productie in de benen. Zo weten ze over juni 2016 nog een plus te behalen van 4,5 procent. Het levert een aanvoer op van 0,84 miljoen ton melk. 

4,5

procent

meer melk in Ierland over juni

Lijnrecht daar tegenover staat het grote buurland. Het Verenigde Koninkrijk collecteert namelijk voor de derde maand op rij minder melk. Over juni zelfs een daling van net geen 9 procent. Het betekent 1,22 miljoen ton melk. Over de eerste twee weken van juli zakte de productie nog verder weg.

Ook Polen collecteert voor het eerst sinds april minder melk ten opzichte van een jaar eerder. Het Oost-Europese land schrijft een daling op van 2,2 procent wat de productie wegzet op 0,97 miljoen ton. Een dip die mede het gevolg is van droge omstandigheden. 

Ierland, Polen en het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigen binnen de Europese melkplas 23 procent van de melkproductie. Samen leverden de landen 0,1 miljoen ton minder melk dan een jaar eerder.  

Meer aanvoercijfers

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
5 reacties
Tonny 2 Augustus 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10870966/Op-steeds-meer-plaatsen-in-EU-minder-melk]Op steeds meer plaatsen in EU minder melk[/url]
Na niet verkrijgen van de derogatie gaat Nederland ook minder melken.Met dank aan NZO en Lto
Tom 2 Augustus 2016
Derogatie, ooit verkregen door de inzet van LTO. Iedereen die geen lid waren, liften vrolijk mee. Nu is LTO weer de boosdoener?! Ik denk dat eenheid binnen de melkveehouderij een goede zaak zal zijn, nu in mindere tijden, maar ook in betere tijden. Ik dank LTO voor hun inzet voor de jarenlange derogatie, laten we nu als melkveehouderij Nederland laten zien dat we het waard zijn dat we derogatie behouden. Samen sterk maakt mooi werk!
Abonnee
betweter 2 Augustus 2016
kan iemand mij eens simpel uitleggen wat derogatie in houdt?
en hoeveel % van de veeboeren daar onder vallen?
peter 2 Augustus 2016
beste tom en mede gezelinnen,

lto is mij geen dank verschuldigd als niet lid. Ik hoef ook niet mee te doen aan derogatie. Als lto er niet geweest was had iedereen een normalere botherham behouden en hoefden nu geen fosfaatrechten in gevoerd te worden. dus schrappen DEROGATIE. simpele rekensom dergatie versuz duure aankoop fosfaatrechten!? En Jullie blijven lid van zo'n club? ik ben bij een club die aan de kant van de boeren staat en niet aan de kant vanzelf verijkende politiek, namelijk http://www.ddb.nu zouden jullie ook moeten doen als we echt voooooruit willen
Abonnee
erik 2 Augustus 2016
Dat is grappig Peter, er is geen sector die zo gauw om politieke steun vraagt als er een beetje tegenwind is, en jij zeikt een partij af die in ieder geval bij de politiek aan tafel zit. Dankzij de derogatie heeft het hele verhaal veels te lang door kunnen etteren en gingen (Bijna) alle veeboeren uitbreiden.
als akkerbouwer hoop ik idd dat de derogatie een keer stopt, want dat heeft de akkerbouw al veel en veels te veel bemestingsruimte gekost. Eerst je eigen problemen oplossen zonder daar een ander mee lastig te vallen!!!
Tonny 2 Augustus 2016
Lto heeft eerst veel te hoge excretienormen voor melkvee ten opzichte van het buitenland geaccepteerd en dan is de derogatie een lapje voor het bloeden met veel extra regels en eisen
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Nieuws Melk

Duitse melkaanvoer pakt stijgende trend weer op

Interview David Kennedy (Bord Bia)

Herstel Ierse melkproductie in het verschiet

Analyse Melk

FrieslandCampina zet stap verder in gevecht om melk

Nieuws Melk

Hogere melkproductie in Australië en Nieuw-Zeeland

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden