Mozzarella volgt Gouda

Honger naar kaas jaagt veiling aan

2 Augustus 2016 - Redactie Boerenbusiness

Langzaam maar zeker begint de verkoop van kaas weer op gang te komen. Actueel zijn hierin de maanden augustus en september. De handel in andere fabricaten is echter stilgevallen. Waarschijnlijk speelt hierin de zomervakantie een belangrijke rol. 

Op de veiling van Dairy Auctions Online (DAO) gaat de handel in kaas gestaag door. Voor het eerst wordt er ook mozzarella uit België aangeboden voor directe levering. De onderprijs stond hier op 2,65 euro en dit werd ook de verkoopprijs. 

2,80

euro

per kg voor Gouda

Iets hoger pakt de prijs voor Gouda uit. Voor augustus gaat het dan om Poolse origine die een prijs oplevert van 2,80 euro per kg. Duitse origine werd alleen aangeboden voor levering september. Die zet een prijs weg van 2,95 euro per kg. 

Wei werd evenwel niet verkocht. De onderprijzen kenden hier een spreiding van 695 tot 750 euro per ton. Levering week 32 tot en met december. Niet duidelijk is het of de hogere prijzen de koopbelangstelling remmen of dat dit het gevolg is van de zomervakantie. Ook karnemelkpoeder bleef tegen 1.425 euro per ton onverkocht. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden