Kaas onverkocht

Uitslag zuivelveiling pakt niet goed uit

9 Augustus 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Magere resultaten rollen er uit de bus na afloop van de veiling van Dairy Auctions Online (DAO). Zo stagneerde de verkoop van kaas en bleef het merendeel van de wei onverkocht. Daarmee is de veiling een directe afspiegeling van de rust op de markt. 

De Gouda werd aangeboden voor zowel levering augustus als september. Hierbij ging het voor levering augustus om product van Poolse origine. De kaas voor september was van Duitse origine. De minimale prijs bedroeg voor augustus 2,82 euro per kg, waar september aangeboden werd tegen 3,10 euro per kg. Beide partijen konden kopers niet verleiden. 

2,82

euro

per kg voor Gouda 

Beter ging het in de wei, hoewel ook hier het merendeel onverkocht bleef. De partij die wel van eigenaar wisselde was wei voor veevoer levering september, oktober, november en december. De onderprijs stond op 775 euro per ton en dit was direct de verkoopprijs. 

Eiwit sluit de rij. Zo werd karnemelkpoeder aangeboden tegen 1.427 euro per ton en magere melkpoeder tegen 1.825 euro per ton. Beide parttijen bleven onverkocht.

De rust op de veiling kan mede toegeschreven worden aan de zomervakantie. Ook in de zuivelmarkt viert de vakantie hoog tij en zijn op diverse plaatsen mensen weg, waardoor de handel op een laag pitje doorkabbelt. Voor de tijd van het jaar niet ongewoon. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Durk 9 Augustus 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10871066/Uitslag-zuivelveiling-pakt-niet-goed-uit-]Uitslag zuivelveiling pakt niet goed uit[/url]
De zuivelmarkt weet zijn weg dus nog niet te vinden, volgende week GDT verder omhoog.

bron: Boerderij
Nieuw-Zeelandse zuiveltermijnmarkt gaat verder omhoog
De termijnprijzen voor vollemelkpoeder in Nieuw-Zeeland zijn deze week opeens stevig gestegen. Vooral de contracten voor levering tussen september en december hebben een duidelijke zet omhoog gekregen.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden