Voor tweede maand op rij

Melkprijs juli ook bij Milcobel stabiel

17 Augustus 2016 - Redactie Boerenbusiness

Het Belgische Milcobel maakt bekend over juli de melkprijs stabiel te houden. Dit voor de tweede maand op rij. In vergelijking met de Nederlandse noteringen bevindt de melkprijs zich in de middenmoot.    

24,11

euro

per 100 kg melk, bij leverantie van 600.000 kg

Van februari op mei ging de melkprijs in rap tempo onderuit als gevolg van de problemen op de zuivelmarkt. Pas in mei stabiliseerde de prijs op een standaardprijs van 20,25 euro per 100 liter. Daar blijft de prijs ook over juli staan. Het betekent een vetprijs van 1,9259 euro per kg bij een eiwitprijs van 3,5766 euro per kg. 

Vertaald naar Nederlandse waarden, 4,41 procent vet en 3,47 procent vet bij een jaarleverantie van 600.000 kg melk, komt de melkprijs uit op 24,11 euro per 100 kg melk. De Nederlandse kaasmaker betaalt meer, maar DOC Kaas zit bijvoorbeeld ver onder deze prijs, waar Vreugdenhil maar iets minder betaalt.   

Sinds half juni trekken de melkprijzen weer aan. Vooral de laatste weken wordt ook de prijs van mozzarella meegetrokken in de prijsverhogingen voor kaas. Of de melkprijs ook daadwerkelijk verhoogd kan worden hangt echter af van de contracten. Hierdoor is het lastig te zeggen wanneer melkveehouders ruimte krijgen voor hogere prijzen. 

Meer melkprijzen

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden