Ondergrens voor steun

Minimaal 3.000 kg minder melk levert geld op

19 Augustus 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Op 25 augustus praat Europa over de situatie in de veehouderij, maar ondertussen wordt er al wel steeds meer duidelijk over de regeling voor minder melk. In totaal is er 150 miljoen euro in de Europese Unie te verdelen bij een productiedaling van minimaal 3.000 kg gedurende het vierde kwartaal. Hiervan moet in elk geval 20 procent gerealiseerd worden.  

3.000

kg

minimale daling

LTO Noord doet uit de doeken hoe de regeling geld voor minder melk er uit gaat te zien. Zo blijkt dat er minimaal 3.000 kg minder melk geproduceerd moet worden in het vierde kwartaal van 2016, dan in het vierde kwartaal van 2015. Wat een bedrag oplevert van minimaal 420 euro. 'De maximale reductie waar een compensatie voor wordt betaald is 50 procent van de productie tijdens die referentieperiode.' Uitgaande van de minimale beperking kunnen 333.333,3 melkveehouders geholpen worden.   

LTO Noord laat weten dat de vergoeding ongeacht het vet en eiwit op 14 cent blijft staan. Via het melkgeld vindt de afrekening plaats. Wanneer 80 procent van reductie gehaald is wordt 100 procent uitbetaald. Bij 50 tot 80 procent reductie wordt 80 procent betaald en bij 20 tot en met 50 procent minder melk wordt de helft betaald. De ondergrens ligt op 20 procent van de geplande reductie. Dan wordt niets betaald, wat correspondeert met minimaal 600 kg melk minder. 

Ook moeten veehouders die mee willen doen bewijzen dat ze in juli 2016 nog melk produceerden. Tot 23 september 12 uur kunnen melkveehouders zich nog aanmelden voor de regeling bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Vervolgens komt er binnen 5 dagen een reactie op het aanbod.  

Nieuw is ook dat na de eerste ronde, als er geld blijft liggen, nog drie ronden gaan volgen tot de 150 miljoen euro op is. De deadline voor de volgende rond is 14 oktober, periode november tot en met januari. De volgende is op 11 november (periode december tot en met februari) en ten slotte is de laatste op 9 december (periode januari tot en met maart). Mocht er een laatste ronde komen en gaat de introductie van de fosfaatrechten volgens planning dan biedt dit wellicht mogelijkheden voor Nederlandse melkveehouders.  

Alleen melkveehouders kunnen gebruik maken van de regeling. Geiten- en schapenmelk is uitgesloten. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Willy 19 Augustus 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10871197/Minimaal-3.000-kg-minder-melk-levert-geld-op-]Minimaal 3.000 kg minder melk levert geld op[/url]
Dit is kortzichtig beleid lever alleen winst voor de volle stal propers in juni en niet voor grondgebonden. Neem eens het advies van boeren met gezond boeren verstand van het artikel van Aantjes uit de Alblasserwaard Is het fosfaat probleem ook op gelost en niet van Romijn die blufpoker.
tinus 19 Augustus 2016
Die Remijn zal er schande van spreken,geld krijgen voor niets doen
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Nieuws Melk

Duitse melkaanvoer pakt stijgende trend weer op

Interview David Kennedy (Bord Bia)

Herstel Ierse melkproductie in het verschiet

Analyse Melk

FrieslandCampina zet stap verder in gevecht om melk

Nieuws Melk

Hogere melkproductie in Australië en Nieuw-Zeeland

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden