Acties gaan door

Lactalis in gesprek met woedende melkveehouders

25 Augustus 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De gesprekken tussen Lactalis en de woedende melkveehouders zijn donderdagmiddag van start gegaan. Inzet is consensus te bereiken over de melkprijs die Lactalis uitbetaalt.

Franse melkveehouders uiten al langer hun irritatie over de in hun ogen veel te lage melkprijs van Lactalis. Met een prijs van 256 euro per 1.000 liter melk is de verwerker de laagste in de markt. Volgens de veehouders, met als woordvoerder de boerenorganisatie FNSEA, kunnen veel bedrijven hierdoor het hoofd niet langer boven water houden. Gevolg zijn grote stakingen bij de fabrieken van Lactalis.

Protest uitgegroeid tot zo'n 1.000 boeren en 300 trekkers.

Een van de aanwezigen tijdens het gesprek is Florent Renaudier van de FNSEA. Hij heeft vooraf te kennen gegeven op geen enkele manier toe te geven aan Lactalis. De organisatie eist van Lactalis een schriftelijke toezegging wat betreft nieuwe tarieven. De verwachting in de markt is dan ook dat de gesprekken donderdag niet afgerond zijn. 

Lactalis zelf wilde voorafgaand aan de bespreking haar standpunt niet bekendmaken. Wel laat het bedrijf weten zo snel mogelijk een einde te willen maken aan de bezettingen bij de fabrieken.

Sinds maandagavond hebben boze boeren de fabriek in Laval bezet. Gedurende de week groeit het protest en zijn er zo'n duizend boeren op de been met 300 trekkers. de FNSEA laat weten de acties niet te staken tot er een oplossing is gevonden waar de melkveehouders mee kunnen leven.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
geert 27 Augustus 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10871264/Lactalis-in-gesprek-met-woedende-melkveehouders]Lactalis in gesprek met woedende melkveehouders[/url]
Hier kon Lactalis op wachten , het geduld van de Franse boeren is op !
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Nieuws Melk

Zuivelreus Lactalis ziet omzet als winst groeien

Achtergrond Boerenprotest

Frans boerenprotest lokt debat uit over prijzen

Nieuws melk

Franse 'camembert-oorlog' duurt voort

Nieuws Melk

Melkveehouders en Lactalis twisten over melkprijs

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden