Verwerker zet een stap

Lactalis verhoogt melkprijs vanaf september met 15 euro

26 Augustus 2016 - Redactie Boerenbusiness

In navolging van de mislukte onderhandeling over een hogere melkprijs heeft de grootste Franse melkverwerker Lactalis besloten de melkprijs per september met 15 euro te verhogen, dat maakt het bedrijf bekend via een persbericht. 

27,10

euro

per 100 liter

De verwerker meldt in haar persbericht vrijdag dat melkveehouders per september een hogere melkprijs uitbetaald krijgen. Met de verhoging van 15 euro per 1.000 liter melk komt de prijs uit op 271 euro.

'Na de mislukte onderhandelingen donderdag willen we hiermee een extra inspanning doen, omdat we wel degelijk om de problemen van de melkproducenten geven', aldus Lactalis. Daarnaast geeft de groep aan open te staan voor verdere onderhandelingen. 

Donderdag zijn de onderhandelingen tussen melkveehouders en Lactalis op niets uitgelopen. Ruim 11 uur duurden de onderhandelingen, toch zijn de partijen er niet uitgekomen. Het laatste voorstel van de mediator, een melkprijs van 280 euro per 1.000 liter voor de laatste vijf maanden van 2016 werd door Lactalis goedgekeurd, maar door de producenten afgewezen. De huidige melkprijs van Lactalis bedraagt 256 euro per 1.000 liter. 

'We betreuren de houding van de kant van de producentenorganisaties. Zij kiezen ervoor om het bod niet aan te nemen. Ondanks hun standpunt uit de crisis te willen komen verlaten zij de onderhandelingen en gaan zij verder met het voeren van acties en mediaconfrontaties', aldus Lactalis. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Zuivelreus Lactalis ziet omzet en winst groeien

Achtergrond Boerenprotest

Frans boerenprotest lokt debat uit over prijzen

Nieuws melk

Franse 'camembert-oorlog' duurt voort

Nieuws Melk

Melkveehouders en Lactalis twisten over melkprijs

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden