Crisissteun slaat plank mis

Europese crisissteun is een doekje voor het bloeden

26 Augustus 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Van de in totaal 350 miljoen euro die de Europese Unie vrijmaakt voor de crisissteun aan dierlijke sectoren ontvangt Vlaanderen 6,92 miljoen. Een mooie opsteker voor de veehouders in het land? Niet echt. Volgens belangenbehartiger Boerenbond gaat het om een doekje voor het bloeden. Het beperkte budget haalt weinig uit om een verschil te maken.

Deze week wordt overleg gepleegd over hoe de crisissteun precies besteed gaat worden. Eerder al liet Boerenbond weten de financiële middelen te beperkt te vinden, gezien de diepe crisis waarin de dierlijke sector zich bevindt. De Vlaamse landbouwminister Joke Schauvliege vroeg daarom direct een verdubbeling van het bedrag aan, zonder succes. Voor de fruitteeltsector wil het een aparte steunmaatregel. Die heeft het nog steeds zwaar na de ruslandban.

Het gaat om enkele borrelnootjes per bedrijf

De komende maand wordt een discussie gevoerd met de sector over hoe het geld zal worden besteed. Brussel heeft namelijk een aantal hindernissen ingesteld waar deelnemende bedrijven aan moeten voldoen. Boerenbond is van mening dat de maatregelen; waaronder ondersteuning van kleine bedrijven, gebruik van extensieve productiemethodes en stimuleren van productiebeperking, niet overeenkomen met de behoefte van de bedrijven. Alleen de stimulansen voor milieuvriendelijk produceren en de ondersteuning van kwaliteitsinitiatieven worden als aanvaardbaar gezien.

Zelf spreekt het over ‘enkele borrelnootjes’ per bedrijf gezien het bedrag. Boerenbond hoopt dat de EU dit zo snel mogelijk gaat uitdelen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
geert 27 Augustus 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10871286/Europese-crisissteun-is-een-doekje-voor-het-bloeden]Europese crisissteun is een doekje voor het bloeden[/url]
nog geen cent gezien,het is zeker weer in de verkeerde zakken terechtgekomen !
theo 29 Augustus 2016
Als de loonsverhoging voor de landbouwvoorlichters en landbouwambtenaren, alsmede het vernieuwen van hun meubilair en opknappen van hun overheidsgebouwen, met dit flutbedragje zal betaald zijn, zal er inderdaad voor de melkveehouders niet veel overschieten.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden