Second check voor fouten

Peildatum opgave kan alsnog worden aangepast

29 Augustus 2016 - Redactie Boerenbusiness

Een deel van de Nederlandse melkveehouders loopt het risico om minder fosfaatrechten te krijgen toegekend dan waar recht op is. Dit komt doordat de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) haar telling baseert op geregistreerde gegevens, terwijl de praktische werkelijkheid hiervan flink kan afwijken.

oktober 

deadline

Zoals bekend worden de fosfaatrechten toegekend op basis van de peildatum van 2 juli 2015. Door verschillende omstandigheden kan het echter voorkomen dat de situatie op de peildatum niet overeenkomt met de praktijk. Foutieve opgaven kunnen bijvoorbeeld ontstaan doordat melkveehouders, ten tijde van de peildatum, een samenwerkingsverband zijn aangegaan. Ook zijn voorvallen bekend dat melkveehouders het RVO foutief hebben geïnformeerd wat betreft melkproductie. Cijfers van geleverde liters melk kunnen bijvoorbeeld behoorlijk afwijken van de daadwerkelijk geproduceerde liters.  

Om te voorkomen dat melkveehouders gedupeerd worden, hebben ondernemers nog tot 1 oktober dit jaar de kans om de gegevens bij het RVO te laten aanpassen. Melkveehouders die twijfelen kunnen een zienswijze indienen, zodat foutieve opgaven alsnog kunnen worden gecorrigeerd. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse fosfaatrechten

Fosfaathandel trekt licht aan bij lagere prijzen

Analyse fosfaat

Hogere fosfaatprijzen bij rustige handel

Nieuws stikstof

Boer dwingt publicatie fosfaattoekenning af

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden