Blokkades bij fabriek

Acties laaien op bij DMK Edewecht

30 Augustus 2016 - Redactie Boerenbusiness - 3 reacties

Het aftellen tot de bekendmaking van een nieuwe melkprijs kan beginnen voor melkveehouders die leveren aan DMK en DOC Kaas. Hoop is er op een verhoging nu de prijs al langere tijd op een laag niveau staat. Maandag was dit ook de reden dat melkveehouders actie voerden. 

120

veehouders

bezetten fabriek

Arla was de eerste die bekend maakte de melkprijs te gaan verhogen met een 1,25 euro. Maandag volgde FrieslandCampina met een verhoging van de garantieprijs. Hierdoor neemt de spanning rondom de melkprijs van DMK verder toe. In Duitsland klinkt de laatste weken al dat de prijs niks anders kan doen dan stijgen. 

Het argument voor deze uitspraak is de melkprijs die al drie maanden op rij rond de 20 euro bungelt. Een melkprijs die verre van kostendekkend is en voor steeds meer problemen op melkveebedrijven zorgt. Maandag was de maat vol 120 melkveehouders met 60 trekkers blokkeerden de fabriek van DMK in Edewecht, Nedersaksen. 

De actievoerders maakten daarbij duidelijk dat de toekomsten van duizenden melkveehouders in gevaar is nu de melkprijs ver achter blijft op het Europese gemiddelde. Pas rond 1 uur ´s nachts keerden de eerste melkveehouders weer terug naar huis. 

Woensdag wordt duidelijk of melkveehouders die leveren aan de grootste verwerker in Duitsland weer zicht krijgen op een betere melkprijs. 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
Joep 30 Augustus 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10871312/Acties-laaien-op-bij-DMK-Edewecht-]Acties laaien op bij DMK Edewecht[/url]
De boeren hebben het verkeerde adres uitgekozen.
Ze moeten naar de Distributiecentra van ALDI, LIDL,REWE,EDEKA e.a. en dat gewoon een paar dagen volhouden. De Franse boeren hebben ervaring en laten zich niet naar de slachtbank leiden van de arrogante grootgrutters
die een goed georganiseerde politieke lobby hebben in zowel Berlijn als Brussel.
geert 30 Augustus 2016
Het geduld van de melkveehouders wordt zwaar op de proef gesteld,de NMA moet eens wat aan het monopolie van de grootgrutters doen
geert 30 Augustus 2016
De boeren kunnen nu nog goedkoop van hun autobanden af !
geert 30 Augustus 2016
De Duitse supermarkten zijn echte prijsvechters,die laten zich niet zomaar de les lezen,dat vereist actie van de boeren.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Nieuws Melk

Topmelkstroom DOC Kaas in lijn met A-ware en RFC

Nieuws melk

DOC Kaas zet tandje bij met voorschotprijs maart

Nieuws melk

DOC Kaas remt af met melkprijsverhoging

Nieuws Melk

DOC Kaas schuift op in Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden