Derde maand op rij

Augustus brengt stabiele plus in melkaanvoer

20 September 2016 - Herma van den Pol

Voor de derde maand op rij noteert Nederland een stabiele groei van de melkontvangst. Met een plus van 4,9 procent presteert deze nog aanmerkelijk beter in vergelijking met het jaar ervoor, maar een toename wordt niet meer gezien. Warm weer in september zet de kaders voor een verder afvlakkende stijging. 

Een maand aan melk extra

Over augustus collecteerde Nederland 1,2 miljoen ton melk. Een plus van 4,9 procent in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. Ondanks de berichten uit de markt dat de gehaltes minder goed waren lag het vetpercentage vrijwel in lijn met dat van een jaar eerder. In combinatie met de hogere melkproductie kan de vetontvangst uitgebreid worden tot 50.724 ton. Een plus van 5,1 procent.  

Voor de derde maand op rij slagen Nederlandse melkveehouders er hiermee in om een plus rond de 4,9 procent vast te houden. Iets waar de milde zomer waarschijnlijk aan bijgedragen heeft. Pas aan het begin van september volgden een aantal warme dagen. Het betekent dat de verwachtingen voor september iets lager uitpakken. 

In totaal haalde Nederland tot en met augustus 9,72 miljoen ton melk op. Een plus van 10,69 procent in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Ter vergelijking: van januari 2015 tot en met augustus 2015 groeide de melkplas in vergelijking met een jaar eerder maar met 4,02 procent. Het betekent dat Nederland er tot en met augustus een maandproductie bijgekregen heeft over de laatste twee jaar.     

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Herma van den Pol

Herma van den Pol werkt sinds 2011 bij Boerenbusiness en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot marktexpert Melk & Voer. Daarnaast is zij wekelijks te zien in de marktflits over de zuivelmarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden