Inside: Melk & Voer

Oogstwerkzaamheden komen op stoom

20 September 2016 - Herma van den Pol

Oktober komt in zicht en daarmee begint de oogst van snijmaïs op gang te komen. Ook wordt op diverse plaatsen weer gras van de akker gehaald. Ondertussen bevindt de handel in foerage zich in kalm vaarwater. Meer in een analyse voor Melk en Voer.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het heeft als neveneffect dat er heel weinig gebeurt in de handel. Waarschijnlijk wordt nu eerst de maïs van de akker gehaald en de balans opgemaakt. Per hectare op stam doen dan ook zeer diverse prijzen de ronde. Hetzelfde geldt voor maïs franco boerderij. Die prijs blijft staan op 55 euro per ton franco boerderij.

Niet alleen in Nederland komt de oogst op stoom ook in Duitsland begint de maïstrein te rijden. Het wordt met name gevoeld in de mesthandel. Daar zijn de zaken abrupt tot staan gekomen. Waar mogelijk wordt alles ingezet voor de maïsoogst.   

Ook in het gras gaan de werkzaamheden door. Zo wordt op diverse plaatsen in Nederland alweer een volgende snede van het land gehaald. Misschien de laatste snede, misschien ook niet. Het is de laatste paar jaar al vaker voorgekomen dat er in oktober nog gras geoogst kon worden. Aan eiwit is er in elk geval geen gebrek, maar dan de aanvullende producten. Perspulp en aardappelproducten worden dan veelal genoemd. Van perspulp is er minder wat een prijsopdrijvend effect kan gaan hebben op de aardappelproducten.    

In de structuurproducten kabbelen de zaken door, waarbij veel spelers aangeven dat het toch iets rustiger is dan in de voorgaande weken. Ook hier wordt gevoeld dat de focus van veehouders even op andere zaken ligt. 

Stro is gestabiliseerd rond de 110 tot 115 euro per ton franco boerderij. Deze prijs geldt zowel voor tarwe als gerst, waarbij voor gerst de prijs soms nog iets hoger kan uitpakken. Weidehooi blijft staan op 150 euro per ton en graszaadhooi houdt vast aan een 125 euro per ton franco boerderij. 

Meer noteringen 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden