Inside: Melk & Voer

Rode cijfers blijven aan zet in melkplas EU

23 September 2016 - Herma van den Pol

De jongste cijfers over de melkplas in de Europese Unie wijzen uit dat er voor de tweede maand op rij minder melk geproduceerd is. Het verschil ten opzichte van juni pakt wel iets kleiner uit, maar wanneer de lijn doorgetrokken wordt blijft de productie tot en met september onder de lijn van een jaar eerder. Meer in een analyse van Boerenbusiness Melk.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het Milk Market Observatory (MMO) maakt bekend dat de Europese lidstaten over juli 1,4 procent minder melk geleverd hebben ten opzichte van een jaar eerder. Het resulteert in een melkaanvoer van 13,06 miljoen ton melk.    

1,4

procent

minder melk in juli

Binnen de Europese top 5 heeft alleen Nederland nog groene cijfers op weten te schrijven. Zo nam daar de productie ten opzichte van een jaar eerder met net geen 5 procent toe. Daar tegenover staat een min van 7,3 procent in het Verenigd Koninkrijk. Italië volgt met een daling van 4,2 procent waarna Polen volgt met een min van 2,7 porcent. 

De belangrijkste producenten van melk blijven echter Frankrijk en Duitsland. Ook daar worden rode cijfers opgeschreven. Het zijn dan ook deze landen waar melkveehouders de meeste hinder ondervinden van de lagere melkprijs en de overheid ze te hulp geschoten is. Zo schrijft Duitsland een min op van 0,9 procent tegen een min van 1 procent in Frankrijk. 

Tot en met juli collecteerde de Europese Unie (EU) 92,16 miljoen ton melk. Een plus van 2,7 procent. De komende maanden loopt die plus waarschijnlijk verder terug, waarbij vooral de eerste warme weken voor beduidend minder melk gaan zorgen. 

Meer aanvoercijfers

 
 

 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden