Nieuw centrum Wageningen

Agri-foodsector lokt Unilever naar Nederland

6 Oktober 2016 - Redactie Boerenbusiness

Multinational Unilever maakt bekend een nieuw onderzoekscentrum in Wageningen te willen gaan bouwen. Het gaat ten koste van de locaties in Vlaardingen, het Duitse Heilbronn en het Poolse Poznan. Daarmee voegt Unilever zich bij FrieslandCampina en het Chinese Yili.  

In april 2019 operationeel 

In de strijd om de beste innovaties op het gebied van voedsel opent Unilever een nieuw Innovatiecentrum in Wageningen. Waarmee Wageningen een steeds grotere agrarische hotspot begint te worden. Eerder vestigden ook FrieslandCampina en Yili al een onderzoekscentrum in Wageningen.

Tegen april 2019 moet het onderdeel volledig operationeel zijn en ruimte bieden aan 550 medewerkers. Daar staat tegenover dat de deuren van de onderdelen in Vlaardingen, Heilbronn en Poznan gaan sluiten. Door de krachten te bundelen hoopt het voedingsconcern met nieuwe doorbraken te komen. 

Jan Zijderveld, president van Unilever Europa, benadrukt dat het innovatieve klimaat van de agri-food sector in Nederland heel sterk is. Wat ook helpt is dat de Universiteit van Wageningen dichtbij is en daarmee nieuw talent. Over 2015 stond Wageningen nog in de wereldwijde top 3 van aanbieders van agrarische studies.   

Goed nieuws en een opsteker voor Nederland. Tegelijkertijd werd op Prinsjesdag bekend dat staatssecretaris Martijn van Dam 15 miljoen euro wil bezuinigen op onderzoek en innovatie, maar 20 miljoen euro uit gaat trekken voor een voedselagenda. Misschien dat een bedrijf als Unilever hier een mouw aan kan passen.   

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Melk

Fitch wil beter resultaat zien bij FrieslandCampina

Achtergrond Melk

Maar goed dat Friso nog van FrieslandCampina is

Achtergrond melk

FrieslandCampina doet boete, CEO belooft herstel

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden