Over september

Melkplas Nederland amper gekrompen

12 Oktober 2016 - Redactie Boerenbusiness

September, de laatste maand zonder geld voor minder melk, brengt een relatief stabiele plus in de melkaanvoer. Hoewel deze iets lager uitpakt in vergelijking met de plussen in de drie maanden ervoor houdt de melkproductie alsnog vast aan een plus van 4 procent, zo blijkt uit de cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).  

4

procent

meer melk ten opzichte van september

Over september leverden Nederlandse melkveehouders 1,13 miljoen ton melk af. Een plus van 4 procent ten opzichte van een jaar eerder. De laatste drie maanden noteerde de melkproductie steevast een plus van ongeveer 4,9 procent. Wat inhoudt dat het warme weer wel zijn weerslag heeft gehad, maar wellicht iets minder dan uit de cijfers naar voren kwam.

De warme nazomerdagen maken wel dat het vetpercentage uitkomt op 4,22 procent. Een jaar eerder was dit nog 4,34 procent. Het heeft effect, want ondanks de extra liters wordt er met een plus van 1,1 procent maar nipt iets meer vet geproduceerd. De vetproductie komt uit op 47.855 ton.   

In totaal produceerde Nederland tot en met september 10,85 miljoen ton melk. Net geen 10 procent meer ten opzichte van een jaar eerder. Over oktober treedt de regeling geld-voor-minder-melk in werking. Uit de ontwikkelingen op de spotmarkt valt op te maken dat er ook echt minder melk aanwezig is, maar het is dus nog even wachten op de cijfers.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden