Dan andere jaren

Meer melk per koe geeft grotere melkplas in VS

21 Oktober 2016 - Redactie Boerenbusiness

Amerikaanse melkveehouders hebben - vanwege het seizoensverloop - in de maand september minder melk geproduceerd dan in augustus. Desondanks is de melkaanvoer hoger dan andere jaren het geval is en ook hoger dan het vijfjarig gemiddelde. Vooral dankzij een stijgende productie per koe, is de melkplas in de VS qua omvang groter dan andere jaren. 

In totaal noteert de Amerikaanse melkaanvoer over de maand september 7.257,4 ton. Dit is een stijging van 2,3 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook de productiviteit per koe is dit jaar hoger als in 2015 het geval. Dit indexcijfer noteert zelfs het hoogste niveau sinds september 2003. In Californië, de grootste zuivelstaat van de VS, kent de melkproductie wel een daling, maar dit wordt gecompenseerd door een grotere melkplas in onder andere Texas en Idaho. De melkveestapel in de VS telde in september zo’n 36.000 koeien meer dan vorig jaar en noteert circa 8,7 miljoen dieren.

In het derde kwartaal van 2016 is de Amerikaanse melkaanvoer uiteindelijk met 1,7 procent toegenomen ten opzichte van 2015. Een grote stijging is bijvoorbeeld zichtbaar in de Amerikaanse staat North-Dakota waar de melkproductie met 4 procent is toegenomen in het derde kwartaal, dit terwijl de melkveestapel aldaar nauwelijks in beweging kwam. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Duitse melkaanvoer pakt stijgende trend weer op

Interview David Kennedy (Bord Bia)

Herstel Ierse melkproductie in het verschiet

Analyse Melk

FrieslandCampina zet stap verder in gevecht om melk

Nieuws Melk

Hogere melkproductie in Australië en Nieuw-Zeeland

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden