Over oktober

Amerikanen trappen het gas in bij melkaanvoer

22 November 2016 - Redactie Boerenbusiness

Over oktober worden in de Verenigde Staten (VS) de gaspedalen weer ingetrapt in de melkaanvoer. Daarmee wordt de grootste productieplus is vergelijking met een jaar eerder behaald, zo blijkt uit de cijfers van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA). 

2,7

procent

meer melk over oktober

Over oktober schrijft de VS een plus op van 2,7 procent, na een plus van 2,3 procent over september. De groei in de melkplas houdt aan en neemt zelfs toe, zo blijkt uit de aanvoercijfers. In de 23 belangrijkste staten kan zo alweer een volume van 7,48 miljoen ton melk. In alle staten van de VS komt de aanvoer uit op 7,96 miljoen ton melk.    

Tot en met oktober tekent de VS 80,52 miljoen ton melk op. Een plus van 1,76 procent in vergelijking met een maand eerder. De winst zit hem vooral in Californië waar weer een plus van 1,8 procent opgeschreven kan worden. Het grootste deel van het jaar dook de belangrijkste zuivelstaat in het rood. De nummer twee Wisconsin schrijft een plus van 2,2 procent op waar Idaho en New York plussen van respectievelijk 4 en 4,7 procent opschrijven. 

Het ziet er naar uit dat het lichte herstel van de prijzen ook zijn weerslag heeft op de melkaanvoer. Het verhult dat ook in de VS ruime voorraden boter en oude kaas aanwezig zijn. Hier wordt het spannend in hoeverre de binnenlandse vraag over de eerste helft van 2017 de prijs gaat steunen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden