Nipt boven 2012

Nieuw-Zeeland schrijft minder melk op over oktober

24 November 2016 - Redactie Boerenbusiness

Over oktober heeft de melkaanvoer in Nieuw-Zeeland een flinke veer moeten laten. Het lukt maar net om iets boven het niveau van 2012 uit te komen. Goed nieuws is de positieve wending van de melkprijs, tegelijk wordt er nog gewerkt aan de oplossing voor de aardbevingsschade.     

-5,45

procent

schrijft melkcollectie oktober op

Over oktober slaagde Nieuw-Zeeland er in om 3,04 miljoen ton melk te collecteren. Waarmee de piek van de melkaanvoer flink lager uitpakt in vergelijking met de voorgaande jaren. In vergelijking met een jaar eerder gaat het om een min van 5,45 procent. Waarmee er net iets meer gecollecteerd wordt dan in 2012.    

Daarmee komen de prognoses die aangeven rekening te houden met minder melk uit. Nog altijd zijn er problemen in de melkcollectie. Zo lukt het nog lang niet om bij alle melkveehouders in het gebied wat door een aardbeving getroffen werd de melk op te halen. In Waikato hebben ze ook nog steeds te maken met de naweeën van de natte lente, waardoor daar zelfs rekening gehouden wordt met 10 procent minder melk. 

Ondertussen neemt de melkprijs toe. Goed nieuws voor de melkveehouders die na twee lastige jaren het extra geld hard nodig hebben. Nu is het vooral de vraag hoeveel bedrijven er in de verkoop gaan en of er nog animo is om in de sector te stappen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden