Boven de 30 euro

Lactalis zet onderkant melkprijs voor een jaar vast

8 December 2016 - Redactie Boerenbusiness

Het had heel wat voeten in de aarde, maar uiteindelijk wisten melkveehouders toch tot een overeenkomst te komen met het Franse Lactalis. Het levert ze voor heel 2017 een gegarandeerde onderkant van de melkprijs op, oftewel de fabriek belooft niet minder te betalen dan de overeengekomen prijs. 

32,00

euro

per 100 liter melk

De organisatie van melkveehouders die levert aan Lactalis, Milk Supply Association (MSA), heeft met succes een overeenkomst kunnen sluiten. Het levert ze over heel 2017 een gegarandeerde onderkant van de melkprijs op. Die is vastgesteld op 32,00 cent per liter. De prijs wordt gekoppeld aan een mandje marktgerelateerde prijzen. Hierdoor is het mogelijk dat de onderkant van de melkprijs in de loop van het jaar gaat toenemen.

Een onderdeel van de overeenkomst is dat er gepraat gaat worden over volume-management en melkproductieprofielen. Het wordt de basis voor de afstemming van de melkproductie op de vraag en daarmee een instrument die volatiliteit tegen gaat.

Het nieuws is op diverse plaatsen in de EU met gejuich ontvangen. Het geeft aan dat samenwerking en betrokkenheid van melkveehouders voor vertrouwen kan zorgen en een stukje duidelijkheid kan geven over de prijs.   

1 pond = 1,1765 euro 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Zuivelreus Lactalis ziet omzet en winst groeien

Achtergrond Boerenprotest

Frans boerenprotest lokt debat uit over prijzen

Nieuws melk

Franse 'camembert-oorlog' duurt voort

Nieuws Melk

Melkveehouders en Lactalis twisten over melkprijs

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden