Inside: Melk & Voer

Rundveebrokken kunnen in prijs dalen

1 Juni 2017 - Herma van den Pol

De rundveebrokken laten over mei een wisselend beeld zien. Zo bleef de prijs van standaardbrok stabiel, maar werd eiwitrijke brok goedkoper. Voor de komende periode wijzen de signalen op lagere prijzen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De maand mei leverde een stabiele prijs op voor standaardbrok A. Die blijft staan op 21,20 euro per 100 kilo. Dit betekent een einde van de prijsstijging, welke al sinds oktober gaande is. De andere broksoort waarvan de prijs stabiel bleef, was vleesstierenbrok met een notering van 23,75 euro per 100 kilo.

21,20

euro

per 100 kilo brok

Eiwit goedkoper
De overige broksoorten konden lagere prijzen opschrijven. De grootste daling tekent snijmaïskernbrok op. Daar ging 20 cent van de prijs af, waarmee die uitkomt op 32,05 euro per 100 kilo. Iets minder fors daalde de prijs van eiwitrijke brok, welke uitkomt op 24,40 euro per 100 kilo, rosé kalverbrok sluit de rij en komt door een min van 0,05 euro uit op 25,95 euro per 100 kilo melk. 

Het voerspoor remt de inzet van raapzaadschroot, wat goedkoper is dan sojaschroot. Wat wel helpt is dat de euro weer duurder is geworden ten opzichte van de dollar. Voor export is dit niet goed, maar wel voor de invoer van soja. Tegelijkertijd noteert soja op de beurs van Chicago lagere prijzen. Iets wispelturiger was de tarwekoers door de verhalen over droogte. 

Prognose omlaag
Ondanks het gemengde beeld laat de prognose voor de standaardbrok tot en met het einde van het jaar een dalende trend zien. Goed nieuws nu de grasgroei op diverse plaatsen steeds meer hinder ondervindt van de droge omstandigheden.  

Bekijk de actuele voerprijzen

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden