Shutterstock

Nieuws RVO

9.400 boeren vragen voorschot op GLB

26 Juli 2021 - Jurphaas Lugtenburg

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is vorig week begonnen met de uitbetaling van de voorschotten op de basis- en vergroeningsbetalingen uit het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB). Ruim 9.400 ondernemers maken gebruik van deze regeling.

Tot 30 juni stond de eerste periode open om een verzoek in te dienen voor voorschot op de betalingsrechten. Die aanvragen worden in juli beoordeeld en uitgekeerd. Vanaf 4 tot en met 24 augustus wordt een tweede periode opengesteld, zo maakte de RVO vandaag (maandag 26 juli) bekend. Boeren die zich daarvoor opgeven, krijgen in september een voorschot. Vanaf december neemt de RVO de definitieve beslissing over de subsidies en worden de voorschotten verrekend met definitieve betalingen.

Extra voorwaarden
Het voorschot bedraagt €300 per hectare subsidiabele landbouwgrond waar de ondernemer een betalingsrecht heeft. Er zijn wel een aantal voorwaarden om in aanmerking te komen. Naast de gebruikelijke voorwaarden voor de betaling (het hebben van subsidiabele grond en betalingsrechten en aanvraag in de Gecombineerde opgave) dient de ondernemer recht te hebben op een voorschotbedrag van minimaal €400 en mag hij in de afgelopen 2 jaar niet meer dan €20.000 aan de-minimissteun hebben ontvangen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jurphaas Lugtenburg

Is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich vooral op de akkerbouwsectoren en de voer- en energiemarkt. Ook heeft Jurphaas zelf een akkerbouwbedrijf op Voorne-Putten (Zuid-Holland). Wekelijks presenteert hij de Marktflits Granen
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Grond

Britse boer 'braakt' liever dan dat hij teelt

Achtergrond Politiek

Green Deal pijnpunt in gesprekken EU en Oekraïne

Interview Johan Mostert

'LNV zet mestmarkt klem en saneert veehouderij'

Opinie Jurphaas Lugtenburg

Toezeggen lukte wel in het GLB, betalen wordt lastig

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden