Inside Voer

Wat noteert snijmaïs van de nieuwe oogst?

4 September 2018 - Kimberly Bakker

De voermarkt bevindt zich in rustig vaarwater. Er is weinig handel en dat maakt dat de prijzen bijna allemaal stabiel blijven. Wel staat er deze week voor het eerst een notering voor snijmaïs van de nieuwe oogst op de borden. Waar komt die op uit?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De fouragehandelaren melden dat er vanaf deze week vrijwel niet meer gehandeld wordt in snijmaïs van de oude oogst. Kopers zijn vanaf deze week namelijk op zoek naar snijmaïs van de nieuwe oogst, hoewel er slechts mondjesmaat handel in het product is.

De verwachting voor de prijzen kwam een aantal weken geleden uit op €65 per ton franco boerderij, en die verwachting is redelijk in de buurt gekomen van de prijs waarop daadwerkelijk verhandeld is. De prijs voor snijmaïs (nieuwe oogst) komt uit op €62 per ton franco boerderij.

Handel in stro is rustig
Zoals hierboven ook wordt beschreven is het rustig op de voermarkt. Dat geldt ook voor de handel in stro. Volgens diverse fouragehandelaren is de balans tussen de vraag en het aanbod redelijk goed, waardoor de prijs stabiel blijft. De prijs voor stro (zowel voor tarwe- als gerstestro) blijft daardoor staan op €130 per ton franco boerderij.

Volgens diezelfde handelaren kent de prijs van weidehooi wel een oplopende trend, maar dat betekent niet dat de prijs een stijging laat zien. "De prijs van weidehooi is lastig in te schatten. De ene dag betaal je €200 en de dag erna betaal je ineens €10 meer." Daarbij wordt wel gemeld dat er vrijwel nooit onder het niveau van €200 per ton franco boerderij wordt gehandeld. Het maakt dat de prijs deze week stabiel blijft op €210 per ton franco boerderij.

(Tekst gaat verder onder de grafiek)De prijs van weidehooi stabiliseert op een niveau dat veel hoger ligt dan het gemiddelde. 

Wachttijden bierbostel voorbij
De prijs van bierbostel blijft stabiel op het hoge niveau van €2,70 per procent droge stof. De verwachting is wel dat deze prijs op termijn gaat dalen, omdat er niet meer zoveel vraag is naar het product. Dit zorgt er tevens voor dat er geen sprake meer is van lange levertijden, waar dat enkele weken geleden nog wel het geval was.

Ook is er deze week weinig handel in Engels Raaigras, waardoor de prijs daalt naar €150 per ton franco boerderij. Ook blijft de prijs van kuilgras stabiel, die prijs blijft staan op €50 per ton franco boerderij. Voor beide producten geldt dat er weinig vraag naar is.

Uitverkochte producten
De voeraardappelen zijn uitverkocht, waardoor de prijs blijft staan op €40 per ton franco boerderij. Ook roodzwenk, rietzwenk en veldbeemd zijn zo goed als niet meer te krijgen. De prijzen voor die producten noteren respectievelijk €150, €150 en €155 per ton franco boerderij.De prijs voor snijmaïs (nieuwe oogst) begint hoger dan vorig jaar, toen was de prijs €40.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden