Shutterstock

Nieuws Jaarcijfers 2018

Tönnies: meer slachtingen, lagere omzet

14 Maart 2019 - Tim Roetman

Het aantal slachtingen bij Tönnies is over 2018 gestegen, net zoals in de 3 voorgaande jaren. Daarentegen is de omzet juist gedaald, mede door een hoge welzijnsstandaard en de lagere vleesprijzen. 

Uit de jaarcijfers van Tönnies, die het slachtconcern donderdag 14 maart heeft gepresenteerd, blijkt dat het concern 200.000 dieren meer geslacht heeft dan in 2017. Daarmee komt het totale aantal slachtingen uit op 20,8 miljoen dieren, waarvan 440.000 runderen. Het gros van de slachtingen (16,6 miljoen) gebeurt op de Duitse markt; de thuisbasis van Tönnies. Ten opzichte van 2017 is het aantal slachtingen op die markt afgelopen jaar stabiel gebleven. 

Last van concurrentie 
De omzet van Tönnies daalde daarentegen met 3,6% tot €6,65 miljard. De daling in de omzet komt voornamelijk door de lagere vleesvarkensprijzen in Duitsland (-12,5%). Tönnies heeft niets over de winstcijfers naar buiten gebracht.

Het bedrijf meldt wel dat het steeds meer druk ervaart van producenten met lagere welzijnsstandaarden. Die producenten kunnen namelijk tegen een lagere kostprijs vlees produceren. Als voorbeeld noemt het concern diverse producenten uit Spanje en de Verenigde Staten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Tim Roetman

Tim Roetman werkt sinds november 2018 als junior redacteur veehouderij bij Boerenbusiness. Hij schrijft met name over de (prijs)ontwikkelingen op de varkens- en zuivelmarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Vleesconcern Tönnies wil uitbreiden naar Afrika

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden